Alle leder efter den… Den perfekte kanelsnegl 🙂 Blød, snasket og uden hårde kanter… Og her er den!
Den perfekte kanelsnegl er en kanelsnurre, men bagt i en springform. Opskriften er ikke ny. Her på bloggen er der både opskrift på kanelsnegle og kanelsnurrer, og de ligner hinanden rigtig meget. Hvis du har en yndlingsopskrift på kanelsnegle, så brug den, men læg dine snegle i en springform – og måske skal du regulere lidt på mængden 😉
Jeg bagte mine kanelsnurrer i springformen i dag, fordi Teen trængte til lidt forkælelse efter skole. Det er en af de dage, hvor jeg fik en sms: ” Skal vi ikke have kanelsnegle eller kanelsnurrer i dag?” Hmm… Jeg havde gang i et andet projekt til bloggen, men fik bakset dejen til snurrerne sammen, og da jeg ikke synes, at vi skulle fylde os med en hel bageplade kanelsnurrer i dag, lavede jeg halv portion, og det passede fint i springformen 🙂 Sæt springformen på en bageplade i ovnen, for der løber lidt smeltet smør ud… Jeg har kun halveret mængden af dej – ikke af snask 😀
Hvis du ønsker billeder til fremgangsmåden på snurrerne, så kig forbi Kanelsnurrer.
Ingredienser – 12 styk i en springform på 26 cm.
dej
1½ dl. lunt vand
25 g. gær
1 æg
40 g. sukker
1/4 tsk. salt
25 g. blødt smør
ca. 300 g. hvedemel
fyld
100 g. blødt smør
100 g. rørsukker
1 spsk. kanel
Start med dejen.
Alle ingredienser kommes i røremaskinen.
Æltes til en blank og blød dej. Når den er færdigæltet er den super elastisk. Den skal lige akkurat slippe skålen.
Hæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Til fyldet kommes alle ingredienser i en skål og røres sammen.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud i en firkant på ca. 30 x 40 cm.
Fordel fyldet på dejen.
Fold den ene halvdel af dejen over den anden. Måler så sammenklappet ca. 30 x 20. Hmm… svært at forklare, men det ser sådan ud (fra opskriften på kanelsnurrer)
Del dejen i 12 strimler og skær hver strimmel næsten over.
Sno de to “ben” i hver strimmel om hinanden.
Rul strimlen sammen og læg i springformen.
Efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Bages ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Malene skriver
Hej Lene.
God idé med springformen 🙂 Jeg har altid bagt kanelsnegle i små papirforme, hvor de også forbliver bløde, men det her med springformen skal da prøves.
Hilsen Malene 🙂
Spisestuen skriver
Mange tak 🙂 De bliver nemlig så lækre, når der ikke er for meget “kant” på 🙂
Hilsen Lene
Jeanette Henriksen skriver
Mums de ser bare lækre ud..
Jeg prøver holde mig fra det søde, men ellers havde jeg hoppet ud i køkkenet med det samme.
Ligger du inde med en lidt sundere version 😀
Knus <3
Spisestuen skriver
Hej Jeanette 🙂
Mange tak 🙂 og jeg – kanelsnurrer og kanelsnegle har jeg ikke rørt ved, men hvis du klikker på punktet “paleo-venlig” under “Opskrifter”, finder du en del kager og snacks uden mel og hvidt sukker. Min personlige favorit er chokolade/mazzarin muffins 🙂
http://spisestuen.dk/2013/06/chokolademazzarin-muffins/
Hilsen Lene
Lena Nykjær skriver
kan jeg udsætte bagning til næste dag?
Tænkte at jeg kunne lave dejen og putte i springform ind i køleskabet og bage næste morgen, måske i kold oven. Hvad siger du
Spisestuen skriver
Det har jeg ikke prøvet, men det er slet ikke er en tosset idé 🙂
Du skal halvere gærmængden i dejen, og de skal ikke efterhæve på bordet, når du har formet. Du tager dem ud af køleskabet, og lader dem hæve mens ovnen varmer op. Det skulle kunne lykkes 🙂
Lad mig vide, hvordan det bliver, hvis du prøver 🙂
Hilsen Lene
lena Nykjær skriver
Hej igen
jeg vil afprøve her i weekenden.
Tak for hjælpen
Hilsen Lena
Jeanette Henriksen skriver
Jeg kastede mig ud i at lave nogle grove selv og de blev rigtig gode.. Mums 😀