Sød, syrlig og frisk fromage. Jeg har pyntet min fromage med flødeskum, frisk ananas i små stykker og grofthakket mørk chokolade. Det er en god kombi!
Jeg har faktisk lavet hindbærfromage nogle gange den sidste uges tid. Jeg skal åbenbart finde en enkelt ting, når vi har ferie, som jeg går og nørder med. Den første udgave var uden æggehvider og kun med piskefløde. Den var også lækker. Denne udgave er med æggehvider, og den er mere let og luftig. Den har jeg lavet et par gange 😉 I dag er den ikke helt så glat og fin, for jeg fik pisket æggehviderne lidt for meget. De blev lidt “knoldede”, og det hævner sig. De skal piskes luftige, men så skal man altså hive piskerisene op igen 😀
Ingredienser – 4 personer
4 blade husblas
250 g. hindbær – fint fra frost
75 g. rørsukker
1 vaniljestang – gerne en polynesisk
2½ dl. piskefløde
3 æggehvider
desuden bruges 2½ dl. piskefløde, frisk ananas og 50 g. mørk chokolade til pynt.
Husblas lægges i blød i koldt vand i 15 minutter.
Vaniljekornene skilles ad med lidt af sukkeret.
Hindbær, sukker og vaniljekorn kommes i en gryde og varmes op ved svag varme. Koger igennem et par minutter, og bærrene røres ud med et piskeris.
Tag gryden fra varmen, og kom den udblødte husblas i.
Hæld blandingen op i en skål og lad den afkøle til lunt (temp. på babys badevand). Det går forholdsvis hurtigt i en stålskål, når der røres lidt ind i mellem.
Mens hindbærmassen køler ned, piskes æggehviderne luftige og fløden til blødt skum. Pas på ikke at overpiske nogen af delene.
Rør en fjerdedel af flødeskummet i den lunkne hindbærmasse. Brug gerne et piskeris.
Vend resten af flødeskummet i.
Vend de luftige æggehvider i til sidst.
Fromagen fordeles i 4 glas eller kommes i en skål.
Sætter sig på køl på 2-3 timer.
Pyntes med flødeskum, ananas og chokolade ved servering.
Marianne skriver
Hej Lene
Kan vaniljestangen, udskiftes med vaniljesukker??
🙂 Marianne
Spisestuen skriver
Hej Marianne 🙂
Det kan den fint. Så tilsættes 2 tsk. vaniljesukker 🙂
Hilsen Lene
Joan skriver
Hvor længe i forvejenksn den tilberedes