Helt almindelige fastelavnsboller med creme smager skønt, men det er også sjovt at lege med andet fyld, og det gjorde jeg den anden dag. En af varianterne er denne, og det er blevet en ret lækker fastelavnsbolle 🙂 Smager skønt og med en fin kant af lakrids. Jeg bruger lakridspulver fra Johan Bülow – bare fordi det smager godt 🙂
Ingredienser – 16 styk
dej
50 g. gær
3 dl. lunt vand
1 æg
3 spsk. sukker
150 g. blødt smør
550 g. hvedemel
remonce
100 g. blødt smør
100 g. rørsukker
100 g. marcipan
2 tsk. lakridspulver
Alle ingredienser til dejen kommes i røremaskinen. Vand og gær først.
Ælt dejen godt.
Det er en blød og lidt klistret dej.
Hæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Mens dejen hæver, laves remoncen:
Alle ingredienser kommes i en skål.
Moses sammen til en ensartet masse. Det er nemmest at gøre med hånden.
Dejen formes til 16 boller (vej hele dejklumpen og del med 16).
Tryk hver bolle flad og læg en klat remonce på hver.
Luk dem omhyggeligt.
Sæt dem med sammenføjningen nedad på en bageplade.
Efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Bages ved 210 grader i 15 minutter midt i ovnen.
Afkøler på rist.
Når de er kolde, pyntes de med en glasur rørt af flormelis, kakao og lidt vand og pyntes med drys. Jeg har brugt sukkerkugler og frysetørrede hindbær.
Helle Hollesen skriver
Hej Lene.
Jeg laver remonce ligesom du gør med eller uden lakrids.
Nogle gange køber jeg nogle rigtig gode grovbirkes,flækker dem og smører de halve birkes med remonce. De kommer så i ovnen ved 200°c indtil de er blevet lune og remoncen er
smeltet.
Det er bare rigtig lækkert!
Med venlig hilsen,
Helle
Tina skriver
Hej jeg hedder Tina og har vedens lækreste datter:):):):)ps de smager så godt og skal helt klart lave dem igen