Jeg havde ellers bekendtgjort, at jeg ikke ville lave flere opskrifter på fastelavnsboller i år, men så fik jeg lige en idé 😉 og det er altså blevet en noget lækker sag. En skøn, sød og blød creme med lækker chokoladesmag passer perfekt til karamelglasuren 🙂
Jeg har været gavmild med cremen, for der blev “kun” 15, selv om der bliver 16 boller af opskriften 😀 og det er ikke fordi, at det er en lille portion creme – tværtimod 😉 Glasuren er der til gengæld rigelig af, så her kunne man måske halvere opskriften. Det er en skøn glasur, der også ville være super lækker på en god chokoladekage 🙂
Jeg har taget udgangspunkt i min opskrift på fastelavnsboller med vaniljecreme. Dejen er den samme, og der er ændret lidt i den bagefaste vaniljecreme. Cremen kan med fordel laves dagen i forvejen, da det er en kogt creme, der skal køle ned.
Ingredienser – 16 styk
dej
50 g. gær
3 dl. lunt vand
1 æg
3 spsk. sukker
150 g. blødt smør
550 g. hvedemel
chokoladecreme
3 æg
100 g. sukker
3 spsk. maizena
4 spsk. god kakao
2½ dl. mælk
2½ dl. fløde
karamelglasur
75 g. smør
75 g. brun farin
3 spsk. mælk
korn af 1 vaniljestang
ca. 200 g. flormelis
Start med kagecremen:
Pisk sukker, maizena og kakao sammen med mælken.
Kom æg og fløde i, og rør sammen.
Varm blandingen op under piskning.
Kog igennem et minut under piskning.
Hæld cremen i en skål og læg husholdningsfilm helt ned på den varme creme.
Køles ned.
Når cremen skal bruges, røres den kort igennem.
Dejen:
Alle ingredienser kommes i røremaskinen. Vand og gær først.
Ælt dejen godt.
Det er en blød og lidt klistret dej.
Hæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Formes til 16 boller a ca. 70 gram (vej hele dejklumpen og del med 16).
Tryk hver bolle flad og læg en god skefuld creme på hver.
Luk dem omhyggeligt.
Sæt dem med sammenføjningen nedad på en bageplade.
Efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Bages ved 210 grader i 15 minutter midt i ovnen.
Afkøler på rist.
Glasuren:
Kom smør, brun farin, mælk og vaniljekorn i en gryde.
Varmes op under omrøring.
Når blandingen er smeltet sammen, tages gryden af blusset og hældes i en skål. Lad den køle 5-10 minutter.
Rør flormelis i.
Kom glasuren på de kolde fastelavnsboller, og drys med lidt grofthakkede nødder. Jeg har brugt pekannødder.
Jm skriver
Er de fryse egnet? Selvfølgelig uden glasur 🙂
Spisestuen skriver
De kan fint fryses 🙂
EVA-MARIA skriver
Dejlig glutenfri chokolade creme (har lavet den både glutenfri og laktosefri ). Det virker, tak for opskriften!
Anna Maria skriver
Ved ikke om jeg har lavet en fejl med den kagecreme. Har fulgt opskriften som foreskrevet. Men den smager godt nok ikke særlig godt :-(.