Hallo!! Den her udgave af en fastelavnsbolle er altså bare lækker! Blød og lækker bolle med fyld af chokolade og en sød og lækker vaniljecreme 🙂
Jeg har taget udgangspunkt i min opskrift på fastelavnsboller med vaniljecreme og tilføjet grofthakket mørk chokolade.
Mørk chokolade kan udskiftes med lys eller hvid chokolade. Nutella kan bruges, hvis man kan lide det 😉 eller grofthakket Daim, Toblerone eller andre chokolader 🙂
Hvis du gerne vil have billeder til fremgangsmåden på cremen, så kig forbi Bagefast kagecreme.
Ingredienser – 16 styk
dej
50 g. gær
3 dl. lunt vand
1 æg
3 spsk. sukker
150 g. blødt smør
550 g. hvedemel
kagecreme
3 æg
100 g. sukker
1 vaniljestang
4 spsk. maizena
2½ dl. mælk
2½ dl. fløde
desuden bruges 100-150 g. mørk chokolade
Start med kagecremen:
Skil vaniljekornene ad med lidt af sukkeret.
Pisk sukker, vanilje og maizena sammen med mælken.
Kom æg, fløde og de tomme vaniljestænger i, og rør sammen. (Så længe det er koldt, er det noget sjovt ægge-trevlet noget, men når det varmes op, bliver det fint.)
Varm blandingen op under omrøring.
Kog igennem et minut under omrøring.
Hæld cremen i en skål og læg husholdningsfilm helt ned på den varme creme.
Køles ned.
Når cremen skal bruges, pilles vaniljestængerne op, og cremen røres kort igennem.
Dejen:
Kom alle ingredienser i røremaskinen. Vand og gær først.
Ælt dejen godt.
Det er en blød og lidt klistret dej.
Hæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Dejen formes til 16 boller (vej hele dejklumpen og del med 16).
Tryk hver bolle flad. Læg først en god skefuld creme på og drys så med grofthakket mørk chokolade.
Luk dem omhyggeligt.
Sæt dem med sammenføjningen nedad på en bageplade.
Efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Bages ved 210 grader i 15 minutter midt i ovnen.
Afkøler på rist.
Når de er kolde, pyntes de med glasur rørt af flormelis og lidt vand, og lidt drys på toppen.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.