Endnu et fastelavnsbolle indlæg 😉 Skønne fastelavnsboller med fyld af brunsviger remonce og vaniljecreme. En lækker kombination, jeg fik idéen til en sen aftentime – som så meget andet, der ender her på bloggen 😉
Jeg laver en bagefast kagecreme selv. Det er hurtigt og nemt at lave sin egen kagecreme, og så smager den helt fantastisk. Den kan fint laves aftenen før, den skal bruges, da den skal køles ned, inden den kommer i bollerne.
Hvis du ønsker billeder til fremgangsmåde på cremen, så kig forbi Bagefast kagecreme.
I opskriften her har jeg taget udgangspunkt i min opskrift på helt almindelige fastelavnsboller og tilføjet brunsviger remonce.
Ingredienser – 16 styk
dej
50 g. gær
3 dl. lunt vand
1 æg
3 spsk. sukker
150 g. blødt smør
550 g. hvedemel
kagecreme
3 æg
100 g. sukker
1 vaniljestang
4 spsk. maizena
2½ dl. mælk
2½ dl. fløde
brunsviger remonce
100 g. brun farin
100 g. blødt smør
100 g. marcipan
1 tsk. kanel
Start med kagecremen:
Skil vaniljekornene ad med lidt af sukkeret.
Pisk sukker, vanilje og maizena sammen med mælken.
Kom æg, fløde og de tomme vaniljestænger i, og rør sammen. (Så længe det er koldt, er det noget sjovt ægge-trevlet noget, men når det varmes op, bliver det fint.)
Varm blandingen op under omrøring.
Kog igennem et minut under omrøring.
Hæld cremen i en skål og læg husholdningsfilm helt ned på den varme creme.
Køles ned.
Når cremen skal bruges, pilles vaniljestængerne op, og cremen røres kort igennem.
Dejen:
Kom alle ingredienser i røremaskinen. Vand og gær først.
Ælt dejen godt.
Det er en blød og lidt klistret dej.
Hæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Mens dejen hæver laves brunsviger remoncen:
Kom alle ingredienser i en skål.
Moses sammen til en ensartet masse. Det er nemmest med hånden.
Dejen formes til 16 boller (vej hele dejklumpen og del med 16).
Tryk hver bolle flad og læg først en god skefuld creme på og derpå en skefuld brunsviger remonce.
Luk dem omhyggeligt.
Sæt dem med sammenføjningen nedad på en bageplade.
Efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Bages ved 210 grader i 15 minutter midt i ovnen.
Afkøler på rist.
Når de er kolde, pyntes de med glasur rørt af flormelis, kakao og lidt vand, og pyntes med drys. Jeg har pyntet mine med hvide sukkerkugler og lidt hakkede pistacienødder.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.