Teen-pigen har fødselsdag i dag 🙂 Vi holder fødselsdag for familien i weekenden, men skulle hygge med lidt lækkert i dag. Vi har spist ude, så det var nemt. Aftenhyggen var disse skønne chokoladebrud. Her blev jeg inspireret af squashbrudene og gulerodsbrudene. Det er der kommet disse skønne boller ud af. Bløde og lækre er de blevet 🙂
Der er både lys og mørk chokolade i, for teen-pigen elsker mælkechokolade, men brug den chokolade du godt kan lide.
Ingredienser – 9 styk
Dej
100 g. yoghurt naturel
1½ dl. lunt vand
25 g. gær
1 æg
50 g. blødt smør
½ tsk. salt
2 spsk. rørsukker
450 g. hvedemel
Fyld
100 g. chokolade – jeg har brugt 50 g. mørk + 50 g. lys chokolade
50 g. cashewnødder
100 g. marcipan
1 æg
Kom alle ingredienser til dejen i røremaskinen. Vand, yoghurt og gær først.
Æltes godt og længe til en blød og elastisk dej – 10-15 minutter.
Hæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Hak chokolade, marcipan og nødder groft.
Hæld dejen ud i et fad – eller brug bordet – og læg fyldet på.
Bland fyldet rundt med fingrene, så ingredienserne fordeles lidt.
Dejen foldes sammen.
Og så hakkes der ellers bare løs, og foldes og hakkes til det hele er godt blandet, men ikke æltet sammen. Det skal være “klumpet” i det.
Sæt dejen på bageplade med en ske.
Hæver i 30 minutter, og her er dejen for våd til at dække til.
Bages i en 210 grader varm ovn i 12-13 minutter.
Køler af på en rist.
Hanne skriver
Er dine nødder saltede
Spisestuen skriver
Nej, det er de ikke 🙂