Ind i mellem laver jeg noget, som jeg kan gå helt i selvsving over 😉 Det er én af de dage i dag!
Jeg lavede en portion gulerodsbrud i sidste uge. Skønne brød til madpakken eller til mellemmåltider.
Jeg har også puslet lidt med en idé til et pizzabrud, og det er der kommet disse squashbrud ud af 🙂
“Fyldet” i mine brud består af æg, revet squash og revet mozarella. De er krydret med hvidløg og oregano. Pizza-agtig og skøn smag.
Opskriften er næsten identisk med den til gulerodsbrudene. Jeg har skiftet sigtemel ud med fuldkornsspeltmel og øget fuldkornsmængden lidt. Da det ikke skal være en sødlig bolle, er der heller intet sukker i.
De er bare fantastiske! Kort og godt 🙂
Ingredienser – 18 styk
Dej
200 g. yoghurt naturel
3 dl. lunt vand
50 g. gær
2 æg
1 dl. olivenolie – eller anden olie man foretrækker
2 tsk. salt
400 g. fuldkornsspeltmel
500 g. hvedemel
Fyld
350 g. groftrevet squash
2 æg
200 g. revet mozzarella
½ presset 1-feds hvidløg – svarer til 2-3 almindelige fed hvidløg
2 tsk. oregano
Alle ingredienser til dejen kommes i røremaskinen. Gær, vand og yoghurt først.
Æltes godt og længe til en blød og elastisk dej – 10-15 minutter.
Hæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Vrid væden ud af den groftrevne squash i et viskestykke.
Hæld dejen ud i et fad – eller brug bordet – og læg fyldet på.
Bland fyldet rundt med fingrene, så ingredienserne fordeles lidt.
Dejen foldes sammen.
Og så hakkes der ellers bare løs, og foldes og hakkes til det hele er godt blandet, men ikke æltet sammen. Det skal være “klumpet” i det.
Sæt dejen på bageplade med en ske.
Hæver i 30 minutter, og her er dejen for våd til at dække til.
Bages i en 210 grader varm ovn i 13-15 minutter.
Køler af på en rist.
Jeg kommer de nybagte brud i fryseren og tager få stykker op ad gangen. Ellers kan de sagtens opbevares nogle timer på køkkenbordet i en plastiskpose.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.