Bløde pølsehorn uden fuldkornsmel 😉 – både i den traditionelle udformning og en lidt anderledes slags 🙂
Et hyggeligt indslag i madpakken eller på frokostbordet 🙂
Hvis du gerne vil have en opskrift på pølsehorn med fuldkornsmel i, så kig forbi indlægget om Pølsehorn.
Ingredienser – 32 styk
200 g. yoghurt naturel
3 dl. lunt vand
50 g. gær
100 g. blødt smør
2 æg
4 spsk. rørsukker
2 tsk. salt
ca. 900 g. hvedemel
desuden bruges 16 pølser + 2 æg til pensling
Alle ingredienser til dejen kommes i røremaskinen. Yoghurt, vand og gær først.
Æltes godt og længe (10 – 15 minutter).
Hæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Hæld dejen ud på bordet og del den i 4 klumper.
Til den lidt utraditionelle udformning deles 1 klump dej i 8 stykker.
Rul hvert stykke ud.
Læg ½ pølse på og rul sammen.
Skær næsten igennem i 6 dele (kun igennem pølsen).
Formes til aflange eller runde pølsebrød.
Lægges på bageplade.
Til de traditionelle pølsehorn rulles hver klump dej ud til en cirkel.
Skær hver cirkel i 8 stykker og læg ½ pølse på hver trekant.
Rul sammen fra den brede ende.
Lægges på bageplade.
Uanset hvordan man har formet sine pølsehorn, efterhæver de lunt og tildækket i 30 minutter.
Pensles med sammenpisket æg.
Bages ved 210 grader i 13-15 minutter.
Afkøler på rist.
Jeanette Henriksen skriver
Mums de ser bare gode ud.. kunne godt lige hapse et.. 😀
Jeg har et spørgsmål.. har du gode råd til hvor man feks kan købe fuldkorsspelt mel? Kvickly føre det slet ikke, kun noget grahamsspelt mel og i spar koster 1½kg 50 kr.. var bare nysgerrig efter om du har et godt tip? 😀
Knus <3
Spisestuen skriver
Tak Jeanette 🙂
Jeg køber det som regel i Netto. Deres mærke Levevis og det fås i 1 kg. poser. Prisen husker jeg ikke, men jeg synes ikke, det er dyrt.
Hilsen Lene
Jeanette Henriksen skriver
Mange tak, det må jeg lige huske til næste gang 😀
Caroline skriver
Hvor mange kalorier indeholder 1 pølsehorn ca ?
Spisestuen skriver
Hej Caroline 🙂
De opskrifter jeg har lavet til fastekur 5:2 er der regnet kalorier ud på, men mine andre opskrifter regner jeg ikke kalorie indhold ud på.
Hilsen Lene
louise Slejborg precht skriver
Er denne dej egnet til at koldhæve i køleskabet natten over vos den laves på kold vand ?
Sanne Hansen skriver
Dejligt med en nem opskrift… bare æveligt at dejen klister selv om jeg har fulgt opskriften
Anders skriver
Virkelig gode pølsehorn: bløde, luftige, fugtige… Bedste opskrift! Nem dej som er god og elastisk, husk at ælte i 15 minutter, det må være en del af årsagen…
Spisestuen skriver
Tak for skøn feedback Anders 🙂
Den lange æltetid betyder nemlig noget sammen med en ikke for stor melmængde 🙂
Hilsen Lene
Ghulam skriver
Jeg synes også at det er den bedste opskrift sidenhen prøvede den for første gang har jeg brugt den hver gang Tak for opskriften
Lisbeth skriver
Hej Hej – er de 210 grader mon varmluft? Hvis det er tilfældet, hvor meget og hvor længe vil du give i en ovn uden?
På forhånd tak.
/ Lisbeth
Spisestuen skriver
Hej Lisbeth 🙂
De 210 grader er ved almindelig ovn. Jeg bager aldrig på varmluft.
Hilsen Lene
Birthe skriver
Hej Lene.
Pølsehornene der bliver skåret ud, skal de osse pensles med æg?
Spisestuen skriver
Dem penslede jeg også 🙂
Malene skriver
De smager så sindssygt godt og er fantastisk luftige.
Mette skriver
Kan de med fordel fryses eller bliver de kedelige ?
For de er meget lækre ..
Mvh Mette
Ann skriver
Er på udkig efter en opskrift på pølsehorn, som er gode kolde også ☺️ mange bliver kedelig – men hvordan er denne opskrift ?
Michelle skriver
De er bare super lækre, jeg har ikke nogen røremaskine, men æltede da bare på gammeldags facon, det var lidt klistret til at starte med men efter ca. 12 min lykkedes det at dejen blev lækker.
Jeg kom de fleste i fryseren så jeg har lidt til når der kommer barselsgæster her om forhåbentlig et par uger. Bliver nok nød til at lave nogle flere af disse, da de virkelig bliver ligesom på billederne.
Tak for en god opskrift
Spisestuen skriver
Velbekomme – og tak for skøn tilbagemelding. Det varmer 🙂
Held og lykke med baby <3
Hilsen Lene
Anne skriver
Wow det er verdens bedste utraditionelle pølsehorn!! Har lige bagt dem og serverer dem til min søns 5 års fødselsdag i morgen
susanne skriver
Hej Lene kan jeg bruge olie ii stedet for smør elker margarine mvh susanne
Spisestuen skriver
Ja til begge dele 🙂
Hilsen Lene
Seharesh malik skriver
De ser meget lækre ud vil meget gern prøve dem
Susanne skriver
De blev så gode
Atiqa skriver
Hej
Bor i udlandet og desværre er der ikke mulighed for købe frisk gær .. kan man brug tørgær isted for ?
Spisestuen skriver
Det kan man sagtens 🙂 Hvor meget der skal i, har jeg dog ingen erfaring med, men mon ikke det står på pakken – eller måske du må på google 🙂
Hilsen Lene
Karina skriver
Ummmm dem må jeg prøve at bage.
Du er bare god!!!
Elsker dine detalje-fyldte (mange billeder) opskrifter.
Simon skriver
Hej Lene
Jeg er netop igang med at lave disse pølsehorn, men efter 13-15 min fruens køkkenmaskine syntes jeg stadig det virker meget klistret .. jeg har fulgt opskriften, men måske dejen bare skal være godt fugtig?
Helene skriver
Kan de fryses ned uden at blive tørre?
Maria Bille skriver
Bager dem hvert år til min datter til Smukfest – de vækker virkelig stor begejstring
Gitte Amala Jørgensen skriver
Hej. Kan jeg lave dejen iaften og lade dem stå på køl natten over og bage dem imorgen?
Konrad skriver
de ser mærkelig ud og mangler ketchup
Gitte skriver
Øv en træls opskrift.. Møg klistret dej trods for jeg har fulgt opskriften til punkt og prik… Ikk til at lave pæne pølsehorn..
Lonni skriver
Hold nu op. Endelig lækre pølsehorn der er luftige og ikke tørre.
Bestemt ikke sidste gang at jeg bare dem.
Dem hvor man skærer dem ud, drejer du dejen der for at få dem til at se sådan ud?
Charlotte Wiborg skriver
Hej, kan denne opskrift bruges til pizzasnegle??? 😁