Vi fik lasagne i går, og jeg havde lavet en stor portion kødsovs, så der var lidt tilovers. Det er blevet brugt som fyld i pirogger i dag sammen med oliven, majs og revet ost. Piroggerne kommer på frost. Så er der lækre madpakker til teen-pigen eller hyggemad 🙂
Man kan lave sine pirogger med den dej, man godt kan lide. Jeg kommer en del durummel i, for så får de et fint bid, og er nemme at bide over. Fyldet kan varieres alt efter lyst og resterne i køleskabet. Jeg havde ikke fyld nok til den portion dej, jeg havde lavet, så jeg har lavet sandwichboller af noget af dejen.
Og lækre sandwichboller lige til at fylde med salat og kød 🙂
Hvis man nu sidder og får lyst til lasagne, så kommer lige et billede af aftensmaden fra i går… Ikke så fantastisk et billede, men smagen fejler ikke noget 😉 Jeg havde kommet godt med grøntsager i kødsovsen i går. Der var gulerødder, pastinakker og bladselleri, der skulle bruges. Det findeles i foodprocessor først, og simrer sammen med kødsovsen og giver en skøn smag.
Ingredienser (8 pirogger + 5 sandwichboller)
dej
6 dl. lunt vand
50 g. gær
500 g. hvedemel
500 g. durummel
½ dl. olivenolie
2 tsk. salt
sammenpisket æg til pensling + sesamfrø – lyse og sorte – og hirseflager til drys.
fyld
ca. 400 g. kødsovs
1 pose revet mozzarella – 140 gram
1 dl. sorte oliven
½ dåse majs
Alle ingredienser til dejen kommes i røremaskinen. Vand og gær først.
Ælt dejen godt til den er smidig og slipper skålen.
Hæver lunt og tildækket i 1 time.
Ingredienserne til fyldet røres sammen.
Dejen deles i 13 stykker – mine vejer 125 gram stykket.
De 8 stykker til pirogger rulles ud i en størrelse på ca. 20 cm. i diameter. Kom fyld på halvdelen af dejen.
Luk dejen sammen og tryk sammenføjningen god sammen.
Lægges på bageplade med sammenføjningen nedad og formes evt. som en bue.
Efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Pensles med sammenpisket æg og drysses evt. med sesam, hirse eller andet.
Bages ved 210 grader i 15-17 minutter.
Afkøler på rist.
Opbevares på køl.
Er meget velegnede til at fryse ned.
Pernille skriver
Kan man fryse dem også tage dem op til madpakker
Spisestuen skriver
Det egner de sig rigtig godt til 🙂
Janni skriver
Hvor længe kan de holde sig i køleskab når man har lavet dem?