En del af desserten til nytårsaften var nøddekurve med kirsebæris. Jeg havde fundet en opskrift på nettet, og kurvene blev ok, men jeg var ikke helt tilfreds med dem. De var lidt bøvlede at have med at gøre, og de blev mørke i kanten, før de blev gyldne i midten. Jeg har været i køkkenet i dag og fået bikset nøddekurve sammen, der er blevet rigtig fine. De er fint gyldne og sprøde. Noget at tricket er at lave en varm dej, der flyder ud på pladen, i stedet for en “klump” der skal smelte i ovnen først. Jeg er i hvert fald rigtig godt tilfreds med resultatet 🙂 Jeg har fået 7 store nøddekurve ud af portionen. Man kan sagtens lave dem mindre 😉
Jeg har brugt dampede Piemonte hasselnødder, og de er helt vidunderlige. Hvis du ikke har dem, så brug almindelige hasselnødder. Rist dem gerne i ovnen i 7-10 minutter først ved 200 grader og nulr skallen af dem bagefter, så er vi smagsmæssigt i retning af de dampede Piemonte hasselnødder.
Jeg bager ved almindelig ovn. Varmluft-funktionen bruger jeg sjældent, og aldrig når jeg bager brød og kage 😉
Ingredienser – 7 store nøddekurve
50 g. smør
50 g. sirup
75 g. rørsukker
korn af 1 vaniljestang – gerne en polynesisk
40 g. hvedemel
50 g. hasselnødder
Skil vaniljekornene ad med lidt af sukkeret.
Kom smør, rørsukker, sirup og vaniljekorn i en gryde, og smelt sammen under jævnlig omrøring.
Findel nødderne i foodprocessoren.
Når blandingen i gryden er smeltet sammen, kommes mel og nødder i, og dejen røres sammen.
Gryden tages fra varmen og dejen kommes i klatter på bagepapir. De flyder meget ud, så der skal være god afstand.
Bages i en 175 grader varm ovn i 6-8 minutter. Kig til dem, og pas på de ikke bliver for mørke.
Lad dem ligge på bagepladen et par minutter, inden de forsigtigt løftes af pladen med en paletkniv og lægges over et glas.
Når de er kølet lidt af og helt faste, lægges de på en rist og afkøler helt.
anja skriver
Kan disse opbevares i kagedåse eller andet i en periode?
Spisestuen skriver
De kan fint opbevares i kagedåse et stykke tid. Jeg har ikke testet hvor længe, men har haft dem liggende nogle dage 🙂
Hilsen Lene