Jeg er ret vild med ingefær, og bruger det flittigt i både juice og mad. Jeg har ikke prøvet at komme ingefær i kage. Det har jeg lavet om på i dag, og bagt ingefærmuffins. De smager altså helt vidunderligt! Bløde, svampede og lækre muffins med fin smag af ingefær 🙂 De har fået lidt smeltet mørk chokolade og hakkede pistacienødder på toppen.
Når der skal smeltet chokolade på en kage, er det nemmest at lægge chokoladen på kagen, lige når den kommer ud af ovnen. Chokoladen smelter hurtigt, og fordeles med en lille palet eller en kniv.
Ingredienser – 12-15 styk
dej
200 g. hvedemel
200 g. rørsukker
1 tsk. natron
revet skal af ½ citron
25 g. finthakket – eller revet – frisk ingefær
200 g. yoghurt naturel
75 g. solsikkeolie – eller anden smagsløs olie
2 æg
pynt
75 g. mørk chokolade
evt. grofthakkede pistacienødder
De tørre ingredienser blandes i en skål.
De våde ingredienser blandes i en anden skål.
De tørre ingredienser hældes sammen med de våde, og dejen røres sammen. Rør kun lige til dejen er fin og ensartet.
Fordeles i muffinsforme.
Bages ved 175 grader – almindelig ovn – i ca. 20 minutter.
Læg lidt chokolade på hver muffin, lige når de kommer ud af ovnen. Smøres ud over kagerne, når det er smeltet (tager ikke lang tid).
Pynt med de hakkede nødder.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.