Skønne gyldne boller til teen-pigens madpakke i næste uge 🙂 De fleste ryger direkte på frost – lidt af dem bliver spist i dag. Jeg tager få op ad gangen. Så er der altid frisk brød i køkkenet 🙂 De er skønne bare at spise, som de er, eller med pålæg og ost.
Sjove og anderledes at lave end almindelige boller. Dejen æltes, hæver og så moses en blanding af gulerødder, æg og nødder/kerner i dejen med en dejskraber. Giver en skøn konsistens – saftige, bløde og lækre – og de smager dejligt 🙂 Bollerne bages ved almindelig ovn én plade ad gangen, det giver langt det bedste resultat 🙂
Jeg har sigtemel i mine gulerodsbrud. Det kan man udskifte med hvid hvede eller andet fuldkornsmel. Der er også lidt gurkemeje i dejen til at give den skønne farve 🙂
Ingredienser – 18 styk
dej
200 g. yoghurt naturel
3 dl. lunt vand
50 g. gær
2 æg
1 dl. olivenolie – eller anden olie man foretrækker
2 tsk. salt
1 spsk. honning
1 tsk. gurkemeje
300 g. sigtemel
600 g. hvedemel
fyld
300 g. revet gulerod
2 æg
1 dl. grofthakkede mandler
½ dl. solsikkekerner
Alle ingredienser til dejen kommes i røremaskinen. Gær, vand og yoghurt først.
Æltes godt og længe til en elastisk og blød dej – 10-15 minutter.
Hæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Hæld dejen ud i et fad – eller brug bordet – og læg fyldet på.
Bland fyldet rundt med fingrene, så æggene fordeles.
Dejen foldes sammen.
Og så hakkes der ellers bare løs, og foldes og hakkes til det hele er godt blandet, men ikke æltet sammen. Det skal være “klumpet” i det.
Sæt dejen på bageplade med en ske.
Hæver i 30 minutter, og her er dejen for våd til at dække til.
Bages i en 210 grader varm ovn i 13-15 minutter.
Køler af på en rist.
Lena Christiansen skriver
Jeg fik pludselig lyst til at skrive til dig, jeg er stor fan af din blok, og har prøvet og bruger rigtig mange af dine dejlige opskrifter. Du er fantastisk, fik bare lige lyst til at fortælle det til dig selv, idet jeg fortæller det til andre Mange hilsener en mormor/snart farmor på 65 år
Spisestuen skriver
Mange tak for de søde ord Lena 🙂
Jeg er rigtig glad for at høre, at du er glad for bloggen <3
Og stort tillykke med farmor-titlen lige om lidt. Er selv farmor til 2 skønne små piger og skal være mormor til sommer 🙂
Kærligst Lene
Lene Pedersen skriver
Fantastiske bolle opskrifter, har brugt flere af opskrifterne. I det hele taget, mange gode opskrifter.
Hilsen Lene
Spisestuen skriver
Hej Lene 🙂
Mange tak – og dejligt at du er glad for opskrifterne 🙂
Hilsen Lene