Granola er måske bare et lidt finere ord for müsli 😉 men så vidt jeg har fundet ud af, er granola ristet, og det er müsli ikke 🙂
Pyt med hvad det hedder, for det smager bare godt! Jeg har ristet min granola på panden i ahornsirup. De forskellige søde müsli/drys man kan købe, går jeg langt udenom. De er alt for søde, synes jeg. Jeg plejer bare at blande forskellige tørre ting til at drysse på min yoghurt, men jeg blev altså nysgerrig på granola, så det måtte prøves. Jeg har valgt ahornsirup, fordi det ikke har så voldsom en sødme – og fordi det smager fantastisk 🙂
Ellers er der pekannødder i, som er helt vidunderlige, grovvalsede havregryn, rugflager, kokos og tørrede tranebær. Det er en kombination, jeg synes er vildt lækker. Man kan skifte ud med andre nødder og tørrede frugter, som man har lyst til 🙂 Hvis man ikke er vild med ahornsirup, kan det skiftes ud med honning.
Jeg er fan! Det er sprødt – uden at være hårdt – og så har det et skønt strejf af sødme 🙂
Ingredienser
½ dl. ahornsirup
2 dl. pekannødder – grofthakket
2 dl. grovvalsede havregryn
2 dl. rugflager
1 dl. kokos
1 dl. tørrede tranebær
Ahornsirup kommes på panden og varmes op.
Kom pekannødder, havregryn, rugflager og kokos på panden og rør godt rundt.
Rist blandingen under omrøring i 5-10 minutter til den er gylden.
Hæld blandingen op på et stykke bagepapir, og lad den køle af.
Når den er kold, drysses de tørrede tranebær over.
Blandingen hældes i en beholder, der kan lukkes tæt – gerne et stort glas.
Holdbarhed er ikke afprøvet, men jeg vil tro, at det fint holder sig et par uger.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.