Min plan var at lave citronboller… Det er det også blevet, men jeg kom lige i tanke om, at lakrids og citron er en yndlingskombination, så det blev til citronboller med lakrids 🙂 De er ret fantastiske både i smag og krumme – bløde, luftige og lækre 🙂 Lakridssmagen er ikke dominerende, men et lækkert strejf sammen med citronen.
Jeg har lavet jordbærsyltetøj i dag, og det smager skønt på. Ellers er de gode bare med smør på 🙂
Ingredienser – 10 boller
100 g. yoghurt naturel
1½ dl. lunt vand
25 g. gær
50 g. blødt smør
1 æg
2 spsk. rørsukker
½ tsk. salt
1 spsk. lakridspulver – Johan Bülow’s smager fantastisk
revet skal af 1 citron – øko eller ubehandlet
ca. 450 g. mel
Kom alle ingredienser i røremaskinen. Yoghurt, vand og gær først.
Ælt dejen godt og længe – 10-15 minutter – til den er blank og elastisk.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i 45 minutter.
Del dejen i 10 stykker – mine vejer 90 gram stykket – og læg dem på bageplade.
Efterhæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Pensles med sammenpisket æg og drysses med lidt lakridspulver.
Bages i en 210 grader varm ovn i 15 minutter.
Afkøler på rist.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.