Snasket, blød og lækker snegl med chokoladefyld og kaffeglasur på toppen 🙂
Det er så endnu en af de dage, hvor det er ekstra skønt at være blogger. Dejligt lys i køkkenet til fotos i dag, og en skøn smagsprøve til mig sammen med en kop kaffe 🙂
Jeg har bagt sneglene i store muffinsforme, så snasket ikke løber væk 😉 Jeg har fundet formene i Føtex en gang sidste sommer. Efter sneglene er bagt, er de puttet i store papirmuffinsforme. Jeg synes, det bliver pænest at komme dem i formene efter, de er bagt. Man kunne også lægge dem lidt tæt i en form på 30 x 35 cm. i stedet. Så skal de måske bages et par minutter mere. Den mørke chokolade kan erstattes af mælkechokolade, hvis man bedre kan lide det.
Jeg lavede en sirup til at smøre de bagte snegle med for at give dem lidt shine… Der var så ikke mange steder, der var plads til det for chokoladesnask, men ellers virker det fint. Jeg kogte 1 dl. sukker sammen med ½ dl. vand i 1 minut, og penslede lidt på de bagte og varme snegle.
Ingredienser – 12 store snegle
dej
100 g. yoghurt naturel
1½ dl. lunt vand
25 g. gær
75 g. blødt smør
1 æg
50 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
½ tsk. salt
450 g. hvedemel
fyld
175 g. blødt smør
150 g. rørsukker
3 spsk. kakao
2 tsk. vaniljesukker
100 g. mørk chokolade
glasur
150 g. flormelis
½ dl. mælk
1 tsk. instant kaffe
Start med dejen:
Alle ingredienser kommes i røremaskinen. Vand, yoghurt og gær først.
Ælt dejen godt og længe. Omkring 15 minutter, så fås en blød og elastisk dej. Undlad at komme mere hvedemel i. Det skal være en blød dej.
Efterhæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud i et rektangel på ca. 30 x 50.
Ingredienser til fyldet røres sammen og smøres på. Hak chokoladen groft og drys den over.
Rul sammen på den korte led.
Skær ud i 12 stykker og læg dem i de smurte forme.
Efterhæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Bages i 13-15 minutter ved 210 grader.
Løftes over i papirsformene. Brug en ske til at holde under bunden af sneglene.
Til glasuren varmes mælken op i en gryde.
Instant kaffe røres ud i den varme mælk.
Kom flormelis i en skål, og hæld den varme mælke-kaffe i lidt ad gangen til passende konsistens. Det hele skal ikke bruges.
Kom glasur på sneglene. Jeg har brugt en sprøjtepose.
susanne skriver
Ser da bare så gode ud, er vildt inspireret af dine indlæg:-)
Spisestuen skriver
Tak Susanne 🙂 Det er rigtig dejligt at høre 🙂