Så er der ikke et øje tørt 😉 Chokolademuffins med mokkafrosting og et drys hakkede dampede Piemonte hasselnødder. Det smager så godt! Ikke så meget mere at sige om det! Ren kærlighed i kage, når man som mig elsker chokolade og kaffe 🙂 Brug gerne en god kakao, det gør en forskel. Jeg bruger kakao fra Valrhona. Det er den bedste kakao, jeg har smagt. Ren og lækker chokoladesmag, og ingen bitter eftersmag.
Dampede Piemonte hasselnødder er vildt lækre. Hvis man ikke lige har sådan nogen i skabet, kan man bruge almindelige hasselnødder, der ristes i 5-10 minutter i en 200 grader varm ovn. Skallen nulres af i et viskestykke, når de kommer ud af ovnen.
Der skal bruges stuetempereret smør til frostingen. Det skal stå mindst 3-4 timer på bordet for at blive blødt. Jeg tog mit smør ud af køleskabet i aftes, og så har det stået på køkkenbordet i nat. Det bliver helt perfekt.
Det er så det tredje kage-indlæg i dag 🙂 Jeg har – ud over disse lækkerheder – også lavet citronmuffins med lakridsfrosting og ingefærmuffins med chokolade i dag. Det er jo ikke hvilken som helst dag i dag 😉 Jeg havde besøg af en journalist og en fotograf fra Hjemmet i starten af december og i dag, er der en artikel om mig i bladet 🙂 Det synes jeg koster kage!!!
Ingredienser – 12-15 styk
dej
40 g. kakao
175 g. hvedemel
200 g. rørsukker
1 tsk. natron
200 g. yoghurt naturel
75 g. solsikkeolie – eller anden smagsløs olie
2 æg
mokkafrosting
200 g. flormelis
150 g. stuetempereret smør
1 æggeblomme
1 spsk. sødmælk
2 tsk. instant kaffe
evt. lidt dampede Piemonte hasselnødder til pynt
Dejen:
De tørre ingredienser blandes i en skål.
De våde ingredienser blandes i en anden skål.
De tørre ingredienser hældes sammen med de våde og dejen røres sammen. Rør kun lige til dejen er fin og ensartet.
Fordeles i muffinsforme.
Bages ved 175 grader – almindelig ovn – i ca. 20 minutter.
Afkøler på rist.
Frosting:
Instant kaffe opløses i den kolde mælk.
Flormelis, æggeblomme og smør piskes med elpisker i 5-10 minutter. Start ved lav hastighed, ellers har du flormelis i hele køkkenet 😉
Pisk mælkekaffen i til sidst.
Kom frostingen i en sprøjtepose med en glat tyl, og sprøjt på de kolde muffins.
Pynt med hakkede nødder.
Hayal skriver
Hej kan man pynte dem om aftenen uden der sker noget?