Jeg har en opskrift på bloggen på appelsinfromage med kanelskum og revet chokolade, og den er skøn. I dag har jeg lavet den samme appelsinfromage, men med en lidt anden top. Jeg synes, der skal chokolade – i en eller anden form – på appelsinfromage, og i dag er der kakaoskum, chokolade og pekannødder på fromagen, og det smager vidunderligt.
Dessertglassene er store og skønne. De hoppede stort set ned i kurven af sig selv, da vi kom forbi dem i Kvickly op til jul. Desserten, der ellers er til 6 personer, kan være i 4 af glassene. Jeg drømmer allerede om sådan et glas fyldt med skøn is til sommer 😉
Til kakaoskummet er det bare med at finde den gode kakao frem. Jeg bruger kakao fra Valrhona. Skøn og ren chokoladesmag. Helt perfekt til skummet, da der ikke er meget sødning i.
Hvis du ønsker billeder til fremgangsmåde på fromagen, så kig forbi Appelsinfromage med kanelskum.
Jeg har brugt friske æg i min fromage i dag. Fødevarestyrelsen har frikendt danske æg for salmonella, så jeg prøver – for første gang – at bruge friske æg i en ret, hvor de ikke skal varmes op. Jeg har altid brugt pasteuriserede æg til den slags, men friske æg er skønne at arbejde med og helt fantastiske at piske op.
Lav gerne fromagen dagen før, den skal serveres.
Ingredienser – 6 personer
4 blade husblas
100 g. rørsukker
3 hele æg
1½ dl. appelsinsaft
revet skal af ½-1 øko appelsin
2½ dl. piskefløde
kakaoskum
2½ dl. piskefløde
2 spsk. kakao – strøgne måleskeer
2 tsk. vaniljesukker
pynt
25 g. god mørk chokolade
en håndfuld pekannødder
Fromage:
Husblas lægges i blød i koldt vand i 20 minutter.
Sukker og æg piskes hvidt og skummende – gerne omkring 10 minutter.
Appelsinsaft og appelsinskal varmes op i en gryde.
Når saften er godt varm – behøver ikke koge – tages gryden fra varmen, og den udblødte husblas røres i.
Kom blandingen op i en skål og lad den køle ned til lillefingervarm.
Husblasblandingen hældes i æggeblandingen i en tynd stråle under omrøring.
Æggemassen skal begynde at sætte sig, inden man fortsætter. Sæt evt. blandingen i køleskabet lidt.
Fløden piskes til blødt skum.
Når æggemassen begynder at sætte sig, vendes flødeskummet i.
Fromagen sætter sig på køl på nogle timer. Lav den gerne dagen før, den skal serveres.
Kakaoskum:
Bland piskefløde, kakao og vaniljesukker og sæt på køl nogle timer, så det kan trække smag. Gerne natten over. Jeg laver det på samme tid som fromagen.
Når desserten skal serveres, piskes kakao-fløden op og kommes på desserten. Jeg har tyllet den på.
Pynt med grofthakket god chokolade og grofthakkede pekannødder.
Rav Food skriver
Sikke en smuk og lækker dessert. Og så kan den nemt laves sukkerfri for os, der ikke spiser sukker. God appetit og god weekend.
Kh Kathe
Spisestuen skriver
Mange tak Karthe 🙂 og i lige måde <3
susanne skriver
Åhhh, det ser så godt ud, glæder mig altid til dine opdateringer, det er så inspirerende. Flot, flot hjemmeside:-)
Hilsen Susanne
Spisestuen skriver
Mange tak Susanne <3 Dejligt med skøn feedback.
God weekend 🙂
Hilsen Lene
Aino skriver
Hej Tror du, man kan lave denne uden æg? Jeg kan nemlig ikke tåle æg.
Mange hilsner
Aino 🙂
Spisestuen skriver
Det tror jeg ikke du kan undlade med godt resultat her i opskriften.
Hilsen Lene