Overskud fra min produktion af fyldt chokolade i dag er endt i disse lækkerheder. Jeg har listet ingredienser nedenfor, men mål er der ikke på, så betragt det som inspiration 🙂
En toffifee i luksusudgave, og det gælder både størrelse og smag. Jeg har halvkuppel silikoneforme, der hver rummer 1/3 dl. så det er en fin hapser 🙂
Mørk chokoladeskal med hasselnødder, karamel og nougat. Pyntet med smeltet nougat. Nok noget af det bedste konfekt, der er fremstillet her i familien.
Hasselnødderne er dampede Piemonte hasselnødder, jeg har fået fat i, og de smager helt vidunderligt. Hvis man ikke lige har dem, kan man riste almindelige hasselnødder i ovnen, det smager i samme retning.
Ingredienser
god mørk chokolade – jeg har brugt Valrhona Caraque 56%
god nougat – jeg elsker Summerbirds
hasselnødder
karamel – 1 ds. kondenseret mælk
Jeg har lavet karamel af 1 dåse kondenseret mælk, jeg har kogt i 3 timer. Etiketten pilles af og hele dåsen kommes i gryden. Dæk den godt med vand.
Den skal køle helt ned, inden man bruger den.
Kom karamellen i sprøjtepose, så er den nemmest at have med at gøre, når den skal bruges.
Den mørke chokolade tempereres:
Chokoladen hakkes groft og 2/3 af den smeltes over vandbad.
Den smeltede chokolade hældes over den ikke-smeltede chokolade og røres sammen.
Hæld chokoladen i formen, og vend på hovedet så overskydende chokolade kan løbe ud. Skrab formen ren på toppen.
Sæt i fryseren i 2 minutter.
Nougaten kommes i sprøjtepose og blødgøres i mikroovn i 5-10 sekunder.
Læg 3 hasselnødder i hver “chokoladeskal”.
Kom nougat over.
Sprøjt karamel rundt langs kanten.
Hæld chokolade over og skrab toppen af.
Sæt i fryseren igen i et par minutter.
De kan nu fint trykkes ud af formen.
Opbevares i køleskab.
Holdbarhed er ikke testet. De er som regel spist i løbet af 1 uge eller 2 🙂
Rav Food skriver
Sikke en gang lækker konfekt. Jeg har de samme halvkugleforme og fortrød egentlig købet, da de er lidt store. Så jeg siger tak for god inspiration – jeg skal helt sikkert lave disse til juledagene.
Bedste hilsner
Kathe Rav
Spisestuen skriver
Tak skal du have 🙂
Det er en virkelig lækker sag, der opstod lidt ved et tilfælde for et par år siden, da der var en rest nougat og karamel, der skulle bruges 🙂
Rigtig god fornøjelse med dem, og håber de falder i god smag 🙂
Hilsen Lene
Emma skriver
Hjemmelavet toffifee – mit lov er fuldent. Det er helt sikkert en opskrift, som jeg skal eksperimentere med i min juleferie. Har du nogle idéer til, hvordan man kan blødgøre nougaten, hvis man ikke har en mikroovn? 🙂
Spisestuen skriver
Det er jeg da glad for at høre 🙂 De er også bare gode..
Giv evt. nougaten lidt varme over vandbad.
Rigtig god fornøjelse med dem – og god ferie 🙂
Hilsen Lene
Susanne skriver
Er det de hårde forme? Tænkte om den kunne købes mindre 🙂 de lyder lækre ….