Jeg fik en idé meget tidligt i morges – eller i nat. Jeg havde en anden plan, da jeg gik i seng i aftes, men den er lagt på hylden indtil i morgen, for jeg blev nødt til at lave marcipanhorn 🙂
Og skønne er de blevet. De har marcipan, citronskal og kardemomme i dejen og lækkert marcipanfyld 🙂
Jeg kunne ikke bestemme mig for faconen, så det halve er lavet som buede horn, og det er de fineste, synes jeg 🙂
Ingredienser – 16 horn
dej
1½ dl. lunt vand
50 g. gær
1 æg
100 g. stuetempereret smør
400 g. hvedemel
½ tsk. salt
3 spsk. rørsukker
100 g. marcipan
revet skal af ½ citron – helst øko
1 tsk. kardemomme
fyld
100 g. marcipan
100 g. stuetempereret smør
75 g. rørsukker
sammenpisket æg til pensling + hakkede mandler til drys
Kom alle ingredienser til dejen i røremaskinen. Vand og gær først.
Æltes til en blød og lækker dej. Den skal være blød, så undlad at komme mere mel i 😉
Hæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Ingredienserne til fyldet røres sammen. Det er nemmest lige at mase sammen med hånden.
Del dejen i to, og rul hver dejklump ud til en cirkel med en diameter på ca. 40 cm.
Del cirklen i 8 og læg en skefuld fyld på hver.
Rul sammen til horn fra den brede ende.
Lægges på bageplade og hæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Pensles med sammenpisket æg og drysses med lidt hakkede mandler.
Bages i en 210 grader varm ovn i 12-14 minutter.
Afkøler på rist.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.