Jeg køber aldrig leverpostej. Det hører ikke til favoritterne her, men jeg laver gerne leverpostej til jul.
Jeg fryser min leverpostej rå, og så ryger den direkte fra frost og i ovnen en dag, man skulle få lyst til en lun leverpostej.
Jeg kommer champignon og æble i min leverpostej. Det er en fin og mild leverpostej. Her med syltede rødebeder.
Ingredienser – ca. 4 l. leverpostej
1 kg. svinelever
400 g. fersk spæk
250 g. champignon
4 æbler – jeg har brugt Ingrid Marie
3 store løg
100 g. smør
100 g. hvedemel
1 l. mælk
4 æg
2 spsk. salt
1½ tsk. peber
Lever og spæk skæres i mindre stykker.
Champignonerne skylles grundigt.
Æblerne skrælles, kernhuset skæres væk og æblerne skæres i grove stykker.
Løgene skrælles og skæres i grove stykker.
Lever, spæk, champignon, æble og løg køres igennem kødhakkeren. Jeg kører det igennem 3 gange.
Drys salt og peber på.
Der laves en opbagning af smør, mel og mælk.
Smørret smeltes.
Melet røres i.
Mælken tilsættes lidt ad gangen under omrøring.
Kog godt igennem under omrøring.
Kom opbagningen op i røreskålen. Hvis man ikke har en røremaskine, eller skålen ikke er stor nok, røres farsen bare sammen i hånden.
Kom lever/spækblandingen i sammen med æggene.
Rør farsen sammen.
Fordel den i formene.
Bages ved 180 grader i 1 time og 10 minutter. Læg 20 minutter til bagetiden, hvis leverpostejen har været på frost.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.