Ja ja, det er vinter og det er koldt, men jeg kan altid spise is, og her i julemåneden må det da være oplagt med en lækker kirsebæris.
Isen venter på at blive spist i juledagene, og kuglerne på billedet er røget tilbage i skålen – tro det eller lad være 😀 – så der er ikke pynt på i dag. Når vi skal have isen, er det planen at dryppe med en lækker smeltet mørk chokolade.
Jeg har brugt Amarena kirsebær. De har en intens sød og karakteristisk smag, og passer perfekt til isen.
Jeg har frosset isen ned i en porcelænsskål. Al porcelæn kan gå i fryseren, og det ser pænere ud end at servere isen i en plastboks.
Jeg har kørt isen på ismaskine. Man kan sagtens lave den uden, og det er der vejledning til nederst i indlægget.
Ingredienser – ca. 1,2 liter
4 dl. piskefløde
300 g. kondenseret mælk
1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
1 lille glas Amarena kirsebær (100 g. bær + ca. 1½ dl. saft)
Vaniljekornene skilles ad med lidt sukker og blandes sammen med fløde og kondenseret mælk.
Kør blandingen på ismaskine.
Kom op i en skål og rør kirsebær og lage i.
Fryser færdig i fryseren på nogle timer.
Fremgangsmåde uden ismaskine:
Vaniljekorn og kondenseret mælk røres sammen.
Fløden piskes til skum og vendes i.
Kommes i en skål og sættes i fryseren.
Når isen er næsten frossen, tages den ud og kirsebær og saft røres i.
Sættes tilbage i fryseren og fryser færdig.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.