Fredagskage til teen-pigen og mig 🙂
Små bomber af lækker honningkage dyppet i en god chokolade. Jeg har brugt Valrhona Manjari 64%. Så skøn en chokolade 🙂
Lækre små kager, der er sprøde udenpå og bløde og lækre indeni 🙂
De er bedst, når de er nybagte, men kan fint opbevares i kagedåse. Eventuelt på frost, så de bevarer noget af deres blødhed.
Resten af chokoladen, som kagerne er dyppet i, har lige fået en håndfuld macadamianødder. Det er chokoladenødder, når det er bedst. Et drys lakrids på toppen smager skønt.
Ingredienser – ca. 27 styk
100 g. rørsukker
100 g. honning
1 æg
250 g. mel
1 tsk. natron
1 tsk. kanel
½ tsk. stødt ingefær
1/4 tsk. allehånde
revet skal af ½ appelsin – helst øko
100 g. god mørk chokolade til pynt
Rørsukker og honning smeltes sammen i en gryde. Det skal ikke stå og koge, bare lige smelte sammen. Honning mister for meget af sin smag, hvis man koger det længe.
Hæld blandingen i røreskålen og lad den køle af til lunken.
Tilsæt resten af ingredienserne.
Rør sammen til en sammenhængende fast dej.
Formes til valnøddestore kugler, der sættes på bageplade.
Bages ved 175 grader i ca. 12 minutter.
Køler af på rist.
Når man bruger rigtig chokolade, skal den tempereres.
Tag 2 tredjedele af chokoladen og smelt i vandbad. Lad ikke vandet i gryden koge, men bare være godt varmt.
Tag skålen fra varmen og rør den sidste tredjedel chokolade i.
Bundene dyppes i chokoladen.
Michele skriver
Tak for nogle dejlige opskrifter 🙂
Hvor længe er honningbomberne gode, hvis de opbevares i kagedåse?
Spisestuen skriver
Velbekomme Michele 🙂
De mister noget blødhed i kagedåsen, og bliver mere tørre i det, men de bliver ikke sådan lige dårlige. Jeg tænker 3-4 dage må holdbarheden være, men jeg har ikke testet det.
Jeg synes, det er bedst at komme dem i fryseren nybagte, hvis de ikke skal spises med det samme.
Hilsen Lene