Jeg har lavet medister i dag, og der skal serveres grønlangkål til. Begge dele fryses ned, og skal spises til vores julefrokost. Grønlangkålen er kølet hurtigt ned, så kan den godt komme på frost. Når man skal spise den, skal man sørge for at varme den godt igennem.
Vi var i Kvickly den anden dag, og de har altså en skøn grøntafdeling, hvor jeg fandt noget flot frisk grønkål. Man kan bruge frossen grønkål, men frisk grønkål smager altså bare af meget mere.
Jeg har ikke kogt min grønkål først, men hakket den fint og dampet den mør i lidt smør. Det bevarer masser af god smag 🙂
Ingredienser 4-6 personer
1 ps. frisk grønkål – 400 gram før den er renset
25 g. smør
4 dl. piskefløde
salt og friskkværnet peber
Grønkålen ribbes og skylles godt i flere hold rent vand.
Tørres og hakkes fint i foodprocessor.
Smørret smeltes i en gryde og grønkålen kommes i.
Rør rundt og damp grønkålen nogle minutter til den er faldet sammen.
Hæld fløden i og kog igennem nogle minutter.
Smag til med salt og peber.
Berit skriver
Hej, godt at finde dine tips herinde:-)
Kan du svare mig på følgende…..hvis man køber frossen grønkål og laver grønlangkål, afkøler det og sætter det på frost, så er det vel ok at varme op igen, hvis man varmer det grundigt igennem ?
P.S. Det er vel heller ikke giftigt at spise efter det har stået på simreblus i en 4 timer ?
Mvh
Berit