Jeg har fået brugt noget chokolade i dag, og hele køkkenet har mere eller mindre været smurt ind i chokolade. Det har været sjovt at lave det, men hold nu op hvor det sviner. Synes ellers, at jeg er god til at holde orden i køkkenet, når jeg laver noget, men det har været komplet umuligt at holde orden på noget i dag.
Godt smager de, men jeg tænker ikke, at jeg skal til at lave fyldt chokolade sådan i tide og utide. Det bliver til helt specielle lejligheder.
Jeg har fyldt mine chokolader med ganache. Den ene halvdel ganache er tilsat lakridspulver og den anden halvdel er tilsat whisky. Jeg lavede også nogle af chokoladerne med karamel. Her har jeg kogt en dåse kondenseret mælk i tre timer. Så får man en skøn karamel. Jeg havde haft en plan med nougat også. Det endte så ikke i mine fyldte chokolader, men i en luksusudgave af toffifee 🙂 Den lyse chokolade fra Konnerup fik jeg ikke brug for, men den hjælper Teen-pigen mig nok gerne af med 🙂
Der blev en del tempereret chokolade og noget ganache tilovers, så jeg har lavet chokolade på pind, chokolade trøffel og toffifee i luksusudgave også. Betragt mit indlæg som inspiration, for præcise mængder har jeg overhovedet ikke styr på i dag 🙂
Ingredienser
god mørk chokolade – jeg har brugt Valrhona Caraque 56%
nougat – min er fra Summerbird og noget så lækker
lakridspulver – Johan Bülows smager fantastisk
whisky – helst en god en
lys chokolade
karamel – en dåse kondenseret mælk kogt i 3 timer (dåsen koges)
piskefløde
Først laves ganache.
1 dl. piskefløde varmes op i en gryde og hældes over 100 gram grofthakket mørk chokolade.
Nu tilsættes ønsket smag. Jeg delte min portion i 2 og tilsatte ½ tsk. lakridspulver til den ene halvdel og 1½ tsk. whisky til den anden.
Ganachen kommes i sprøjteposer og lægges på køl et par timer.
Chokoladen tempereres:
Chokoladen hakkes groft og 2/3 af den smeltes over vandbad.
Den smeltede chokolade hældes over den ikke-smeltede chokolade og røres sammen.
Hæld chokoladen i formen, og vend på hovedet så overskydende chokolade kan løbe ud. Skrab formen ren på toppen.
Sæt i fryseren i 2 minutter.
Kom ønsket fyld i.
Hæld chokolade over og skrab toppen af.
Sæt den på frost et par minutter igen.
Chokoladerne kan nu fint komme ud, når formen vendes på hovedet og gives et let bank på bordet.
Louise skriver
hvor meget chokolade går der til skallerne i 1 form ? Prøvede sidste år men fik dem aldrig ud af formene selvom jeg tempererede.
Spisestuen skriver
Hej Louise 🙂
Der bliver jeg dig svar skyldig, for jeg tempererede ½ kg. chokolade, da jeg også lavede andre ting, så jeg ved det faktisk ikke. Beklager.
Hilsen Lene