Krydrede og sprøde småkager. Det er en skøn dej – både at rulle ud og arbejde med – der også egner sig rigtig godt til at lave sammen med børnene.
Dejen ligger på køl natten over og er perfekt at arbejde med, når den lige bliver taget ud af køleskabet ½ time, inden den skal bruges.
Ingredienser
150 g. brun farin
150 g. sirup
100 g. smør
2 tsk. kanel
1/4 tsk. nelliker
½ tsk. ingefær
1 æg
400 g. hvedemel
½ tsk. hjortetaksalt
evt. pasteuriseret æggehvide og flormelis til glasur
Brun farin, sirup og smør kommes i en gryde.
Blandingen smeltes sammen. Det skal ikke koges – bare smeltet.
Krydderierne røres i og blandingen hældes i røremaskinen.
Mel og hjortetaksalt blandes og kommes i røremaskinen sammen med ægget.
Rør sammen til en glat dej.
Kom i en skål og sæt på køl til næste dag.
Dejen rulles tyndt ud på et meldrysset bord og stikkes ud med ønskede forme.
Bages i en 200 grader varm ovn i ca. 6 minutter.
Køler af på rist.
Dekoreres med glasur, når de er kolde. Glasuren røres sammen af æggehvide og flormelis, og sprøjtes på kagerne med sprøjtepose.
Opbevares i kagedåse, når glasuren er størknet.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.