Jeg har bagt kransekage i dag. Opskriften er ikke ny, men den samme, som jeg brugte sidste år, og det er en super god opskrift, så den er der ikke nogen grund til at pille ved.
Jeg har pyntet med dampede Piemonte hasselnødder og amarena kirsebær. De første er dryppet med chokolade og de sidste har fået dyppet bunden i chokolade. Lækre er de begge to.
Vi skal have dem i morgen, når vi fejrer nytårsaften, så de kommer ikke på frost. Mange kan rigtig godt lide, når kransekage kommer en tur på frost, inden det skal spises. Jeg kan bedst lide dem, når de er sprøde udenpå og lidt bløde indeni. Jeg bager dem måske også en smule længere end andre, for jeg bryder mig ikke så meget om, hvis de er for bløde indeni. Sæt gerne en tom plade nedenunder pladen med kransekagekonfekt i ovnen – så bliver de ikke mørke nedenunder.
Hvis du gerne vil have billeder til fremgangsmåden, så kig forbi indlægget om kransekagekonfekt.
Ingredienser – ca. 50 styk
400 g. marcipan – Anthon Berg’s er min favorit
100 g. flormelis
3 æggehvider
Alle ingredienser røres sammen.
Sprøjtes ud i toppe, der pyntes med nødder og kirsebær.
Bages ved 220 grader i 10 minutter.
Chokoladen smeltes og kransekagekonfekten pyntes.
Kan fint opbevares på frost.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.