Jeg har lavet fyldt chokolade i dag, og fik en del chokolade tilovers 🙂 Noget af det er brugt til at lave chokolade på pind.
De bruges til at lave den skønneste varme chokolade med. Man varmer mælk op – gerne sødmælk – kommer i et krus, og så putter man sin chokolade i, og bruger pinden til at røre ud med.
Mine chokolader er endt i fine cellofanposer. En idé til en værtindegave her i julen måske 🙂
Ingredienser
god mørk chokolade – jeg har brugt Valrhona Caraque 56%
Jeg har brugt små shotsglas som forme, og de er smurt med madolie. Brug helst en smagsløs. Jeg kom en smule olie på en vatrondel og smurte glassene med. De skal bare have et helt tyndt lag.
Chokoladen tempereres:
Chokoladen hakkes groft og 2/3 af den smeltes over vandbad.
Den smeltede chokolade hældes over den ikke-smeltede chokolade og røres sammen.
Den smeltede og tempererede chokolade fordeles i glassene, og der sættes en pind i hver. Sætter sig på køl på nogle minutter.
De kan fint komme ud af glassene igen. De faldt næsten ud af sig selv.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.