Jeg mener bestemt, at det her er svigermors opskrift, som jeg har fået for mange år siden… Eller også er den fra min mormor, men godt smager den i hvert fald, og da jeg havde kærnemælk tilbage i køleskabet fra jeg bagte min kæmpe cupcake, er det jo en fin måde at få det brugt på 🙂
Det er en lækker krydderkage, og her op til jul skal den da også på bloggen 🙂
Jeg har kommet kagen på frost. Jeg har en idé om at holde nogle dage fri fra både blog og køkken i julen, og så er det skønt med lidt lækkert i fryseren. Det sker ellers yderst sjældent, at der kommer kage i fryseren her. Det er som regel afsat ret hurtigt 😉
Ingredienser – 1 kage i en stor brødform
500 g. mel
1 tsk. kanel
1 tsk. nelliker
1 tsk. allehånde
1 tsk. natron
2 æg
375 g. brun farin
250 g. smeltet smør
2½ dl. kærnemælk
Bland alle tørre ingredienser.
Rør brun farin og æg godt sammen.
Kom resten af ingredienserne i.
Rør til dejen er ensartet og glat – ikke længere.
Kommes i en brødform.
Bages ved 160 grader i ca. 1 time og 15 minutter.
Kagen køler af i formen på en rist.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.