Luftige og svampede appelsinmuffins med en skøn chokoladetopping. Man kunne stoppe her, og så har man en skøn muffin hele året, men her i december fortsætter man lige med at putte lidt på toppen, og så er der skønne rensdyr muffins 🙂
Jeg har 1 pakke af chokoladekringlerne på ingrediensbilledet. Der vil så mangle til en enkelt muffin, så her skal man måske have 1 pakke mere, men de bliver sikkert også spist 😉 Her i huset hjælper Teen-pigen i hvert fald gerne med den del 🙂
Snuden er lavet af en pebernød med en rød M&M sat på med lidt af chokoladecremen.
Sukkerøjnene har jeg købt hos bagetid.dk, men har også set dem hos Kop & Kande 🙂
Ingredienser – 15 muffins
225 g. hvedemel
175 g. rørsukker
1 tsk. natron
1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
1 dl. appelsinsaft
revet skal af 1 appelsin – helst en øko
250 g. yoghurt naturel
1 dl. olie – helst en smagsløs
1 æg
Topping
100 g. god mørk chokolade – jeg har brugt Valrhona Caraque 56%
1 dl. piskefløde
1 dl. flormelis – ups!!… har jeg ikke fået med på billedet 😉
Pynt
15 pebernødder
15 røde chokoladeknapper – jeg har brugt M&M’s
30 sukkerøjne
30 chokoladekringler af lys chokolade
Start med dejen.
Vaniljekornene skilles ad med lidt af sukkeret.
De tørre ingredienser blandes i en skål.
De våde ingredienser blandes i en anden skål – og her hører appelsinskal og vaniljekorn til.
Kom de tørre ingredienser i de våde og rør dejen sammen. Rør kun lige til en ensartet dej og ikke længere tid.
Fordel dejen i 15 muffins forme.
Bages ved 175 grader i 25 minutter.
Afkøler på rist.
Til chokoladetopping varmes fløden op til knap kogepunkt.
Hæld fløden over den grofthakkede chokolade, og rør til chokoladen er opløst.
Blandingen køler ned i 1 times tid.
Flormelis røres i.
Smøres på de kolde kager, og der kommes pynt på.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.