Julehyggelig og skøn dessert 🙂
Luftig og lækker fromage, pyntet med kanelskum og drysset med revet chokolade 🙂
Kanelen kan sagtens undværes i flødeskummet, men det gør desserten lidt mere juleagtig, og kanel er det nu svært at få for meget af 😉 Jeg besluttede mig for kanel og vaniljesukker, efter jeg havde taget ingrediensbilledet. Sådan er det, når der laves forsøg i køkkenet. Ikke altid, at det ender, som jeg havde tænkt til at starte med 🙂
Hvis du har brug for lidt gode fif til at håndtere husblas, så prøv at kigge i indlægget om citronfromage.
Ingredienser – 6 personer
4 blade husblas
100 g. rørsukker
3 hele æg – jeg lavede hele æg af delte pasteuriserede blommer og hvider 😉
1½ dl. appelsinsaft
revet skal af ½ øko appelsin
2½ dl. piskefløde
pynt
1½ dl. piskefløde
1 tsk. kanel
1 tsk. vaniljesukker
25 g. god mørk chokolade
Husblas lægges i blød i koldt vand i 20 minutter.
Sukker og æg piskes hvidt og skummende – gerne omkring 10 minutter.
Appelsinsaft og appelsinskal varmes op i en gryde.
Når saften er godt varm – behøver ikke koge – tages gryden fra varmen, og den udblødte husblas røres i.
Kom blandingen op i en skål og lad den køle ned til lillefingervarm.
Husblasblandingen hældes i æggeblandingen i en tynd stråle under omrøring.
Æggemassen skal begynde at sætte sig, inden man fortsætter. Sæt evt. blandingen i køleskabet lidt.
Fløden piskes til blødt skum.
Når æggemassen begynder at sætte sig, vendes flødeskummet i.
Fordel fromagen i 6 glas. Jeg fik også et lille prøvesmagnings-glas 🙂
Sætter sig på køl på et par timer.
Fløde, kanel og vaniljesukker piskes til blødt skum og toppes på desserterne.
Chokoladen rives og drysses over.
Helle Hansen skriver
Hej Lene.
Nu måtte jeg jo lige ind og kigge på opskriften, og har et enkelt spørgsmål. Jeg har jo altid kæmpet med det husblas. Alle mine opskrifter sige smelt husblassen over vandbad, det står der ikke i din, ellers har jeg da misforstået noget. Er det trickset der gør at det lykkes for alle inde i gruppen ?
Dejlige opskrifter du lægger ind, så vi alle kan nyde godt af dem. Tak for det.
Mvh
Helle.
Spisestuen skriver
Hej Helle 🙂
Jeg skal ikke kunne sige, om det er det, der gør forskellen, men ved at smelte husblassen i den varme væske, er det min erfaring, at det lykkes rigtig godt med husblas 🙂
Dejligt, at så mange er glade for opskrifterne.
Håber at det lykkes for dig.
Hilsen Lene
Helle Hansen skriver
Tak for hurtigt svar. Har lavet indkøbsliste, så kaster mig nok ud i det inden ugen er omme.
God dag ønskes herfra.
Hilsen Helle.
Spisestuen skriver
God fornøjelse med det – også en god dag til dig 🙂
Hilsen Lene
Henriette Marie Levin Hansen skriver
Hej Lene. 🙂
Tror du denne skønne opskrift på appelsinfromage, kan bruges som fyld i en lagkage?
På forhånd tak.
De bedste hilsner fra Henriette
Spisestuen skriver
Hej Henriette 🙂
Det kan den, hvis der ikke ligger noget, der er for tungt ovenpå. Den er super fin og luftig, men bærer måske ikke så godt.
Jeg har en appelsinfromage, der ligner som jeg har brugt i en lagkage, som jeg lavede til påske. Den kan du finde her:
http://spisestuen.dk/2015/03/paaskekage/
Hilsen Lene
Henriette Marie Levin Hansen skriver
Hej igen. 🙂
Tak for dit svar – den prøver jeg lige af….den skal nemlig kunne bære en tung bund også. 😀 Tak for en skøn side fyldt med inspiration.
De bedste hilsner fra Henriette
Spisestuen skriver
Mange tak Henriette 🙂 Altid dejligt at kunne inspirere.
Jeg håber, din kage bliver god.
Hilsen Lene