Så skøn og fløjlsblød en dessert med vidunderlige varme krydderier.
Jeg har fået bogen “ABRACADABRA – 1001 ret fra Camillas krydrede køkken” af Camilla Plum. Her blev jeg inspireret af Camilla’s panna cotta med Chai og har leget med min opskrift på en almindelig panna cotta. Den er tilsat sort te og varme krydderier – og det er blevet en helt fantastisk dessert, som jeg serverer med ovnbagte blommer. Jeg har beskrevet fremgangsmåde til blommerne her i indlægget. Hvis du ønsker billeder til fremgangsmåden, så se indlægget om ovnbagte blommer. Jeg har brugt skønne sveskeblommer fra fryseren.
Fløde småsimrer med krydderier. Udblødt husblas røres i – done! – så nemt er det at lave en skøn dessert 🙂 – og det er en fantastisk gæstedessert, for det hele kan laves dagen i forvejen, og så lægges blommerne blot på ved servering.
De hele krydderier er nemme at finde i større supermarkeder eller i helsekostbutikker.
Lige nu er der GIVE AWAY på bogen “ABRACADABRA – 1001 ret fra Camillas krydrede køkken” af Camilla Plum, så kig forbi Spisestuen’s side på Facebook og vær med 🙂
Ingredienser – 4 personer
3 blade husblas
½ l. piskefløde
10 kardemommekapsler
5 hele nelliker
1 kanelstang
3 stjerneanis
1 spsk. sort te
90 g. sukker
1 spsk. hjemmelavet vaniljesukker – kan erstattes af 1 spsk. sukker + korn fra 1 polynesisk vaniljestang
Husblas lægges i blød i koldt vand i 15-20 minutter.
Kardemommekapslerne knuses let, så de åbner sig.
Fløde bringes i kog med krydderier, te og sukker og småsimrer under låg i 10 minutter.
Gryden tages fra varmen, og den udblødte husblas røres i.
Blandingen sies og fordeles i 4 glas.
Kom film over glassene og køl dem ned.
Sætter sig i køleskabet på 4-5 timer.
Serveres med ovnbagte blommer:
500 g. halverede blommer fra frost – blommerne behøver ikke tø op først.
75 g. sukker
3 tsk. vaniljesukker
Blommerne spredes ud i et ovnfast fad. Vælg et fad, hvor blommerne kan ligge tæt.
Sukker og vaniljesukker blandes og drysses over blommerne.
Fadet sættes i en 175 grader varm ovn i ca. 1 time.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.