Jeg er en smule forelsket 😉 Jeg elsker nougatisen, men den får altså skarp konkurrence af nougatfromage. Den er virkelig lækker, og den er vores dessert i aften. Ingen fredagskage, men lækker dessert til finale i Vild med dans 🙂
Nougatfromage er en flødefromage med nøddekrokant. Jeg har lavet nøddekrokant af mandler. De er blevet smuttet og ristet i ovnen, og den tur i ovnen giver en helt fantastisk smag.
Jeg har toppet med lidt flødeskum og Selleberg’s syltede kirsebær. De er helt fantastiske. Det kunne også være lækkert med jordbærcoulis.
Ud over at være en lækker dessert, er jeg ret sikker på, at nougatfromagen ender som fyld i en kage en dag 🙂 Jeg er gået lidt i tænkeboks…
Ingredienser – 4 personer
fromage
3 blade husblas
4 dl. piskefløde
50 g. rørsukker
1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
nøddekrokant
50 g. mandler
50 g. sukker
pynt
1 dl. piskefløde
Selleberg syltede kirsebær
Start med nøddekrokanten.
Mandlerne kommes i en gryde med lidt vand og gives et kort opkog – 5-10 sekunder.
Hæld mandler + vand op i en skål.
Når man kan have fingrene i vandet, smuttes mandlerne og lægges på en bageplade.
Ristes i en 200 grader varm ovn i 8-10 minutter. De skal være gyldne og ikke mørke, så hold øje med dem.
Giv dem en hurtig tur i foodprocessoren. De behøver ikke køle ned først.
Kom sukkeret på panden og smelt det ved ikke for høj varme.
Når sukkeret er smeltet og gyldent kommes mandlerne på, og røres hurtigt rundt med det smeltede sukker. Pudsigt billede der kommer her. Tror jeg fik flyttet kameraet for hurtigt 😀
Hæld massen op på et stykke bagepapir og lad den køle af.
Når krokanten er kold, findeles den i foodprocessoren.
Så laves fromagen.
Husblas lægges i blød i koldt vand i 10-15 minutter.
Vaniljekornene skilles ad med lidt af rørsukkeret.
Vaniljekorn, ½ dl. fløde og rørsukkeret kommes i en gryde.
Varmes op til knap kogepunkt. Til det er godt varmt og sukkeret er smeltet.
Gryden tages fra varmen og den udblødte husblas røres i.
Husblasblandingen, der er godt varm, hældes op i en skål. Køler lidt ned mens fløden piskes.
3½ dl. fløde piskes til blødt skum, og nøddekrokanten vendes i.
Tag ca. 1 femtedel af flødeblandingen og rør ud i husblasblandingen.
Tag nu den blanding og vend den i resten af flødeskummet.
Fordel fromagen i 4 glas.
Sætter sig på køl på 1-2 timer.
Ved servering pyntes med flødeskum og syltede kirsebær.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.