Snegl møder kage møder kransekage i ét. Bløde og lækre snegle med marcipanfyld 🙂 Dejen er krydret med kanel, kardemomme og ingefær – ikke dominerende, men giver en skøn smag til sneglene.
Jeg har lavet en fed, blød og lækker dej, der har hævet på køl. Det gør den lidt fastere og nemmere at arbejde med, når den skal rulles ud, og så får smagen også får lov til at sætte sig.
Jeg har pyntet mine snegle med appelsinglasur og lidt finthakkede mandler. Man kunne overveje en lidt større form 😉 men de er altså lækre, når de er helt bagt sammen og lækre bløde hele vejen rundt 🙂 Jeg skar af en lun kage, og den er så blød og lækker, men ikke ret fotogen 😉
Her er mange opskrifter på kage og søde sager op mod jul. Jeg har også andre ting på listen, der skal på bloggen, men der er virkelig meget kage for tiden 🙂 Det er sjovt og hyggeligt at nusse med, og jeg elsker processen fra den starter som en idé (tit midt om natten) til udførelsen i køkkenet, og til at tage fotos og lave indlæg på bloggen. Det er dejligt at være blogger – også i december <3
Ingredienser dej
2 dl. lunt vand
50 g. gær
2 æg
100 g. blødt smør
50 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
½ tsk. salt
500 g. hvedemel
1 spsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. stødt ingefær
Fyld
125 g. stuetempereret smør – skal stå 3-4 timer på køkkenbordet
50 g. rørsukker
75 g. sirup
200 g. marcipan
Pynt
200 g. flormelis
ca. 3 spsk. appelsinsaft
evt. lidt orange farve – jeg har brugt lidt pastafarve
25 g. mandler – jeg har fået rigeligt med på billedet 😉
Alle ingredienser til dejen kommes i røremaskinen. Vand og gær først.
Æltes godt og længe – omkring 15 minutter – så får man en lækker glat og blød dej, der slipper skålen. Så kom ikke mere mel i end de 500 gram 😉
Dækkes med film og sættes på køl i 1½ time.
Alle ingredienser til fyldet kommes i en skål og røres sammen med elspisker. Det er nemmest at røre sammen, hvis man river marcipanen på den grove side af rivejernet først.
Rul dejen ud i et rektangel på ca. 50 x 40 cm.
Smør fyldet på.
Rul sammen på den korte led.
Skær ud i 12 stykker og læg sneglene tæt i et fad på 22 x 30 cm.
Efterhæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Pensles med sammenpisket æg.
Bages i en 200 grader varm ovn ved almindelig ovn i 20-25 minutter.
Kagen køler ned på en rist.
Flormelis, appelsinsaft og farve røres sammen til en glasur. Kom glasuren på den kolde kage.
Drys med hakkede mandler.
Lene Toft skriver
Jeg vil høre om det er rigtigt det er 75 spsk sirup og ikke gram der skal i kagen?
Spisestuen skriver
Haha.. Nej da, det er skam 75 gram, og tusind tak fordi du gjorde mig opmærksom på det. Har skyndsomt rettet i indlægget 🙂
Signe O. skriver
Bagte dem igår; de smager super dejligt! 🙂
Spisestuen skriver
Det er jeg rigtig glad for at høre. Tusind tak for dejlig feedback 🙂