Dejen rørte jeg sammen i aftes. Den har stået på køl i ca. 10 timer, og så er bollerne efterhævet og bagt i formiddag. Det giver en skøn smag og krumme, når dej hæver længe og koldt.
Ingredienser – 16 boller
6 dl. lunt vand
25 g. gær
400 g. hvid hvede
500 g. hvedemel
3 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
1 spsk. honning
Alle ingredienser kommes i røremaskinen og æltes godt og længe.
Kom dejen i en stor skål (min røreskål er for høj til køleskabet).
Dækkes med film og sættes på køl i ca. 10 timer.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
Del dejen i 16 stykker, der sættes på bageplade.
Efterhæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Sættes i en 250 grader varm ovn i 5 minutter. Varmen dæmpes til 210 grader og bollerne bager videre i 10 minutter.
Køler af på rist.
Susan skriver
Hej Lene…..
Bager du bollerne med varmeluft ?
Spisestuen skriver
Hej Susan 🙂
Jeg bager altid på almindelig ovn 🙂
Mia skriver
Synes ikke der står hvor mange æg?
Spisestuen skriver
Det er fordi, der ikke skal æg i 😉