Man kunne kalde det en lidt tynd sirup eller en frugtsovs uden bærstykker… men lækkert er det. Jordbær, sukker og vanilje kogt ind og siet. I dag kommet på chokoladefromage, og det er desserten i aften med en tut flødeskum – uhmm… 🙂
Brug den på is, pandekager eller til ris a la mande måske 🙂 Lige der hvor et dryp lækkerhed med skøn jordbærsmag passer til.
Smid endelig ikke pulpen (den frasiede frugt) ud. Blandet op med græsk yoghurt bliver det til den skønneste jordbæryoghurt.
OG jeg har fået mit kamera tilbage fra reparation – endelig efter 4 uger lykkedes det – så i dag er der taget billeder i køkkenet, som jeg lægger på bloggen med glæde 🙂
Chokoladefromagerne med coulis skal bare have en tut flødeskum til aften. Så er der skøn dessert 🙂
Pulpen blandet med græsk yoghurt og med et dryp coulis på toppen var skøn morgenmad/frokost til mig i dag 🙂
Ingredienser – ca. 2½ dl.
500 g. jordbær – jeg har brugt frosne
200 g. rørsukker
1 tsk. hjemmelavet vaniljesukker – eller korn af 1 vaniljestang
Jordbær, sukker og vaniljesukker kommes i en gryde.
Varmes langsomt op.
Når bærrene har smidt saften og begynder at koge, skal de koge i ca. 10 minutter uden låg.
Si bærrene fra.
Gem de frasiede bær til at komme i yoghurt.
Coulisen opbevares i køleskab.
Agathe skriver
Hej
Jeg er rigtig glad for dine mad, og jeg tænkte om denne Jordbærcoulis kan bruges til budding?
Spisestuen skriver
Det er jeg rigtig glad for at høre Agathe 🙂 Er sikker på den også ville være skøn til budding 🙂
Hilsen Lene
Agathe skriver
Ok tak for dit svar, det er fordi min niece skal komme og spise og sove hos os, og jeg vil lave din millionbøf med kartoffelmos og til dessert har jeg tænkt på budding med Jordbærcoulis.
Spisestuen skriver
Lyder som en skøn menu, når niecen kommer på besøg 🙂