Jeg fortsætter mit græskar-tema, og i dag har jeg lavet muffins. Hallo! De er gode – sådan i al beskedenhed 😉 Luftige, bløde og svampede – og så smager de fantastisk 🙂
Jeg ville ikke betænke mig på at skifte Hokkaido ud med gulerødder, når vi er forbi græskarsæsonen.
Jeg har lavet en to-farvet topping og sprøjtet på mine muffins. Farven kan man undlade og toppingen kan også fint bare smøres på kagerne.
Der er gået en smule koks i mit første ingrediens-billede. Jeg har ikke tørrede tranebær og pekannødder med. Sådan er det, når der laves forsøg i køkkenet, så ender jeg sommetider et lidt andet sted, end der var meningen, men det kom altså i og er super lækkert. Man kan erstatte tranebær med rosiner, hvis man bedre kan lide dem, og vælge en anden slags nødder.
Ingredienser – 18 muffins
4 æg
2 dl. smagsløs olie
400 g. Hokkaido græskar – renset og revet vægt
300 g. hvedemel
300 g. brun farin
1 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
3 tsk. vaniljesukker
½ tsk. fint salt
75 g. pekannødder
50 g. tørrede tranebær
Topping
300 g. flormelis
150 g. stuetempereret smør (skal stå ved stuetemp. i 3-4 timer)
200 g. flødeost – ikke light
korn af 1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
evt. orange pastafarve – jeg havde ikke orange og har brugt gult og kommet en smule rødt i
Græskarret skrælles, flækkes og kernerne pilles ud.
Græskarret rives fint.
Pekannødder og tørrede tranebær hakkes groft.
Æggene kommes i røremaskinen og piskes let sammen.
Olie og revet græskar kommes i og røres let sammen.
Resten af ingredienserne blandes.
Røres i dejen sammen med nødder og tranebær.
Rør kun til dejen lige er fin og ensartet.
Fordeles i 18 muffinsforme.
Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Afkøler på rist.
Topping
Pisk smør, vaniljekorn og flormelis godt sammen.
Pisk flødeosten i. Pisk kun til blandingen er glat. Hvis der piskes for længe efter flødeosten er kommet i, kan det blive tyndt.
Tag en fjerdel af cremen fra og farv den orange.
Kom den orange creme i sprøjteposen. Tryk posen sammen og “masser” den. Skil posen ad igen. Nu sidder der så et lag orange creme inde i posen.
Kom resten af cremen i sprøjteposen og tyl på de kolde muffins.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.