Jeg har modtaget bogen ”ABRACADABRA – 1001 ret fra Camillas krydrede køkken” af Camilla Plum fra Politikens Forlag. Jeg har også fået lov til at udlodde et eksemplar i en GIVE AWAY.
For at deltage, skal du lægge en kommentar til opslaget på facebook. Jeg vil gerne vide, hvad dit yndlingskrydderi er 🙂 Hvis du ikke er på Facebook, har du mulighed for at deltage ved at lægge en kommentar til indlægget her.
Jeg trækker en vinder af bogen på fredag den 21. november klokken 8.
Bogen handler om krydderiernes kulturhistorie, men er samtidig en let tilgængelig og praktisk håndbog om, hvordan de enkelte krydderier bruges, hvad der passer sammen, og hvordan man bruger dem til at kaste tryllestøv over sin daglige mad.
Her får du historien om alt fra kanel, koriander og vaniljestænger fra topiske orkideer, som vokser på øer i Sydhavet – til sukker fra Lolland og Caribien og safran fra de afghanske højsletter. Selv salt kan betegnes som et spændende og i øvrigt helt uundværligt krydderi.
Camilla deler gavmildt ud af sin viden og erfaring, og bogen er fyldt med skønne opskrifter, der pirrer alle sanser.
Jeg har ladet mig inspirere af bogen, og fredags-hygge-guf i dag er panna cotta med chai og ovnbagte blommer – uhmm…
Rosa skriver
Da jeg ikke er på FB, lægger jeg kommentar her. Tak for muligheden for at kunne dette:-)
Mit yndlingskrydderi:
KANEL! Det kan jeg simpelthen bruge til alt… næsten. Rører det i smør sammen med lidt stevia og bruger som smørepålæg. Drysser det på hytteost eller græsk yoghurt. Drysser det på æbler sammen med lidt stevia og bager i ovn eller mikro. Kommer det i kage, brød, is, gryderetter, supper…. altså hvor det giver mening, ikk? … og sammen med de rigtige ingredienser, selvfølgelig;-)
Kunne være hyggeligt at vinde bogen. Det ville i så fald være allerførste gang jeg overhovedet vandt en giveaway! Og har ellers forsøgt mange gange…
Nå, men god dag til dig!
Mette skriver
Er heller ikke på FB.
Mit yndlingskrydderi er rosmarin.
Elsker det på kartofler, kylling mm. Har det selvfølgelig i mit krydderurtebed
Mvh Mette
Helle skriver
Safran. Ikke så meget for dets egen smag, men mere den måde det forstærker andre krydderiers smag. Og så selvfølgelig den fantastiske farve.
Helle
Mari skriver
Kanel! Det er så alsidigt og hvem elsker ikke duften af kanel:-)
Christina skriver
Jeg elsker krydderier og bruger dem flittigt men med stor omhu. Lige nu er det kardemomme som er mit fortrukne krydderi. Udover bagværk bruger jeg det i kaffe og på hvide fisk og i chili con carne. Det giver en overraskende smag
Anja skriver
Hej Lene!
Jeg er ikke på FB, så melder mig ind i kampen her.
Jeg elsker alle krydderier og krydderurter. Skal jeg vælge en, må det blive peber i enhver afskygning: sort, rød og chili både som frisk, tørret og røget.
Ja, og hvidløg er jo heller ikke til at komme udenom. Lakrids skal man på ingen måde glemme. Den er total i top i det salte køkken både på en kålsalat og sammen med kød.
Super give away! Er i forvejen pjattet med Camilla Plum og hendes brug af krydder. Har været igennem hendes podcast “Krudt og krydderier” fra DR så mange gange, at jeg nærmest kan den i hovedet 🙂
Som noget helt andet her til sidst, så faldt jeg lige over din historie. High five og total respekt herfra til dig!!
Spisestuen skriver
Tusind tak for Jeres svar her og på Facebook 🙂
Vinder af konkurrencen blev Anja, der har lagt en besked her til indlægget.
Anja er kontaktet 🙂