Stadig græskar i køleskabet 🙂 og i aften stod den på græskarmos. Jeg har kigget mig lidt omkring og suget inspiration til min mos. Der er rigtig mange gode bud på krydring. Jeg har krydret min mos med presset hvidløg, frisk rosmarin og lidt citronsaft – og selvfølgelig en god klat smør – uhmm.. det smager fantastisk. Jeg skal også prøve at krydre med revet ingefær og chili en dag og måske mere mildt bare med lidt revet muskat.
Som tilbehør valgte jeg kylling, der er godt krydret, og det passer bare super godt til græskarmosen. Kyllingen er toppet med lidt ristede cashewnødder, og så er der ærter til. Lækkert måltid i aften. Det var så ikke meningen, at der skulle opskrift på kyllingeretten på bloggen, men det kommer der, for det skal vi lave igen 🙂
Hvis man er glad for meget stærk mad, kunne der fint puttes noget frisk chili i også 😉
Ingredienser græskarmos – 3 personer
1 Hokkaido græskar – renset vægt ca. 400 gram
1-2 fed hvidløg
1-2 tsk. finthakket frisk rosmarin – kan erstattes af 1 tsk. tørret rosmarin
25 g. smør
1 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
Græskarret flækkes, skrælles og indmaden pilles ud.
Skæres i grove stykker og lægges i et ildfast fad.
Dæk fadet med stanniol og sæt det i en 200 grader varm ovn i 45 minutter.
Kom den bagte græskar op i en gryde. Tænd for medium varme.
Tilsæt presset hvidløg, rosmarin, smør og citronsaft.
Mos græskarret og smag til med salt og peber.
Ingredienser chilikylling 3 personer
450 g. kyllingeinderfilet
3/4 dl. tamari – eller soja
3/4 dl. sød chilisovs
2 tsk. tørrede chiliflager
6-7 dråber sesamolie
saft af ½ citron
salt og peber
Kyllingen brunes på panden i halv olivenolie og halv smør.
Kom tamari, sød chilisovs, tørrede chiliflager og sesamolie i panden. Tilsæt 1 dl. vand.
Læg låg på og lad kyllingen småsimre i 45 minutter.
Tag låget af og kog en smule ind.
Tilsæt citronsaft og smag til med salt og peber.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.