Jeg har lavet æbleskiver før… engang… for virkelig længe siden. Nu har jeg så fået fat i en æbleskivepande, og jeg har begivet mig ud i æbleskive-land igen 😀
Jeg har lavet mine æbleskiver med yoghurt, for det har jeg altid i køleskabet. Kærnemælk kan sagtens bruges i stedet, men så skal der nok 50 gram mel mere i.
Jeg kan huske, at mine æbleskiver tit blev lidt flade i det. Det er de ikke blevet i dag. Jeg har haft noget af dejen i en sprøjtepose, og har efterfyldt lidt i “hullet”, når jeg har vendt mine æbleskiver. Det fungerer rigtig fint. Jeg vender mine æbleskiver med en strikkepind. Har aldrig rigtig fundet andet, der fungerer lige så godt 🙂
Drysset med flormelis og serveret med jordbærsyltetøj – det er godt <3
Fine billeder af færdige æbleskiver, ikke rigtig nogen af bagningen, for her havde jeg for travlt til også at skulle håndtere kamera 😉
Ingredienser – ca. 20 æbleskiver
½ l. yoghurt naturel – Cultura’s er fin og mild
250 g. hvedemel
3 spsk. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
1 tsk. natron
½ tsk. salt
1 tsk. kardemomme
2 tsk. vaniljesukker
revet skal af ½ citron – helst øko
2 æg
smør til stegning – omkring 50 gram
Smelt smørret til stegning.
Bland de tørre ingredienser sammen.
Kom alle ingredienser i en skål og rør/pisk det sammen.
Fyld noget af dejen i en sprøjtepose.
Varm æbleskivepanden op og kom lidt smeltet smør i hvert hul. Steges ved medium varme.
Fyld dej i hullerne – fyld ca. 3/4 op med dej.
Når de har sat sig lidt og er faste nok til at vende, vendes de en kvart omgang, og der fyldes lidt mere dej i hullet.
Fortsæt med at vende æbleskiverne en kvart omgang til de er færdige, gyldne og lækre.
Letten skriver
Nu får jeg helt vildt lyst til at bage æbleskiver, men jeg har foræret min æbleskivebager væk fordi den havde stået i mit skab i flere år, uudpakket. øv!
Spisestuen skriver
Ja, det er da noget rigtig øv 😉
Jeg fandt en støbejerns-æbleskive pande på tilbud i Imerco til 150 for et par uger siden. Lidt mere spiseligt end den fra Le Creuset, jeg havde forelsket mig i 😀