Det er halloween i dag, og det gør vi ikke så meget ud af her i familien. Jeg bagte mumie pølsehorn til mine små børnebørn den anden dag, og så har jeg lavet spøgelsesmarengs i dag. Det er vist hvad det bliver til at halloween hyggeligt mad her 🙂
Marengsmasse sprøjtet ud med en glat tyl og en sort gelé farve til øjne – vupti så er der kære små spøgelser 🙂
Man kan komme en smule citronsaft eller eddike i marengsmassen, så skulle den blive mere stabil. Jeg kommer det ikke i. Det kan sagtens lade sig gøre med godt resultat uden, og så bliver de helt rene og fine i smagen. Man skal være opmærksom på helt rene køkkenredskaber, så der ikke er fedtrester på skål og piskeris. Ligesom rester af æggeblomme heller ikke duer i marengsmassen. Hvis der kommer fedt i massen, bliver den tynd.
Ingredienser – 2 plader
3 æggehvider
150 g. sukker
sort gelé farve
Æggehviderne kommes i en skål og piskes næsten helt stive.
Tilsæt et par spiseskeer sukker og pisk godt.
Resten af sukkeret tilsættes med en spiseske ad gangen, og der piskes godt mellem hver.
Efter 15-20 minutter har man en skinnende fin marengsmasse.
Massen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes ud med en glat tyl.
Bages ved 110 grader i 1½ time. Så er de fine og sprøde hele vejen igennem uden sej midte.
Køler af på rist og dekoreres med den sorte farve.
Opbevares i kagedåse.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.