Jeg har prøvet flere måder at lave en roastbeef på, men denne her vinder. Jeg koger min roastbeef først og så bruner den af på panden bagefter. Den bliver mør og perfekt rosa 🙂
I dag har vi fået flødekartofler til og ovnbagte små halve cherrytomater.
Det er en lidt lille roastbeef, vi har fået i dag, og kogetiden er 15 minutter. Hvis man har et større stykke kød forlænges kogetiden. Man kunne så godt lave sit kød mere rødt, end jeg har gjort i dag, hvis man godt kan lide det 😉
Der er en kort vejledning til flødekartofler nederst i indlægget.
Ingredienser – 4 personer
1 stk. roastbeef – min er af okseinderlår, og vejer ca. 750 gram.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog.
Kødet kommes i og koger i 15 minutter. Kødet skal være helt dækket af vand.
Tages op af vandet og brunes på panden i rigeligt smør. Brunes ved god varme på alle sider i ca. 5 minutter i alt.
Læg kødet i et fad og lad det hvile i 20 minutter uden at dække det til.
Drys kødet med salt og peber.
Skæres i tynde skiver.
Til flødekartofler bruger jeg:
1 kg. kartofler
1 fed hvidløg
salt og peber
½ l. piskefløde
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver, der lægges i et fad.
Drysses med finthakket hvidløg og salt og peber.
Piskefløden hældes over og fadet sættes i ovnen ved 200 grader i 5 kvarter.
Tomaterne er halveret og dryppet med lidt olivenolie og salt.
Sættes i ovnen i ca. 20 minutter.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.