Vi ved det jo godt alle sammen. Kosten har stor betydning for vores helbred – både det fysiske og det psykiske. Nu er der en bog, der samler trådene og giver gode råd, baseret på solid forskning, videre. Jeg har modtaget bogen “Psykisk velvære med powerfood” af Christine Bailey. Bogen er udkommet på NYT NORDISK FORLAG ARNOLD BUSCK.
Bogen tager udgangspunkt i den seneste forskning, og kommer med enkle og gode råd til, hvad kosten kan gøre for helbredet.
Den giver en forståelse for, hvordan kroppens skiftende blodsukkerniveauer har stor indvirkning på humøret. Hvordan visse fødevarer kan belaste vores stofskifte og give uro og træthed – og hvorfor visse næringsmidler og fedtstoffer kan have alvorlige følger for kognitionen samt vores evne til at huske og koncentrere os.
Helbredsproblemer som depression, stress, PMS, søvnløshed og vinterdepression kan overkommes med enkle kostændringer. For hvert at disse helbredsproblemer er der et kapitel med gode råd og opskrifter, der kan afhjælpe problemet.
Man får gode redskaber til at opnå et godt velbefindende med forskellige madvarer og kosttilskud, der kan booste krop og sind.
Lette trænings- og afspændingsteknikker, der kan hjælpe med at afbalancere hele kroppen, giver bogen også gode bud på.
Bogen indeholder 80 lækre opskrifter, der ud over at smage godt, er tilpasset bogens anbefalinger.
Bogens anbefalinger kræver ingen drastiske livsstilsændringer. Tværtimod giver bogen en bedre forståelse af forbindelsen mellem vores ernæring, vores krop og vores følelsesliv.
Det et en god bog. Ingen tvivl om det. Den forklarer og begrunder videnskabeligt og godt. Hvis man er interesseret i at gøre det optimale for sig selv og sin krop ved hjælp af kost og træning/afspænding, er det en fantastisk bog.
Jeg har også suget til mig, mens jeg har læst den. Det meste ved jeg godt i forvejen. Ingen alkohol og cigaretter går igennem bogen som en rød tråd. Det er vigtigt at bevæge sig og få frisk luft. Forskellige fødevarer gør noget godt på forskellig måde, og det ved man jo også godt. Tag et kig rundt i supermarkedet, så er der nok ikke mange, der er i tvivl om, at de farvestrålende grøntsager og laksen i køledisken er bedre for kroppen, end færdigproduceret mad fyldt med e-numre, der er pakket ind i plastik .
Jeg bliver sommetider en smule bange, når mad bliver for akademisk. Når der bliver for meget fokus på, hvad man “må” og “ikke må” spise. Når almindelig sund fornuft viger pladsen for angsten for ikke at få de rigtige næringsstoffer. God og alsidig kost – gerne hjemmelavet hvis muligt – giver altid en god bund, og så må man også godt tænke sig om 😉
Jeg har en fortid for år tilbage med en spiseforstyrrelse, og jeg holder mig generelt fra at gå for meget op i hvad jeg må og ikke må spise. Jeg laver så vidt muligt altid mad fra bunden, og spiser sundt og varieret. Jeg er så heldig at befinde mig rigtig godt både psykisk og fysisk – på trods af, at jeg ikke er helt ung mere og leddene er ved at være en smule slidte 😉 Men hvis jeg ikke havde den bagage med, som jeg har, og jeg havde helbredsmæssige problemer, der kunne afhjælpes med kosten, er det helt sikkert en bog, der ville være værd at investere i.
Lonni Kleiss skriver
Det lyder som en bog jeg vil ønske mig – måske til jul 🙂
Jeg har ved en tilfældig fundet din hjemmeside. Den ser virkelig spændende ud, jeg kommer nok til at bruge meget tid herinde ups 🙂
PS tillykke med dit 5 års jubilæum forleden – super godt gået!!! Jeg har selv en rigtig god veninde, som vi snart skal fejre 10 år jubilæum for, så jeg har stor forståelse for dig.
Spisestuen skriver
Hej Lonni 🙂
Du skal være velkommen her til hver en tid 🙂
Og tusind tak – er jo også noget stolt – og tillykke til din veninde også. Det er så skønt, når det lykkes.
Hilsen Lene