Lækker hyggemad en efterårs søndag efter en god tur i en smuk skov 🙂
Pandekagerne bagte jeg i formiddags, og de kan lunes kort i ovn eller mikoovn, hvis man bedst kan lide det. Jeg kan bedst lide dem ved stuetemperatur, ellers smelter flødeskummet også 😉
Hindbærskum af tøede frosne hindbær hjembragt fra vores ferie i sommer. Dem bruger jeg med omhu, for det er bær fyldt med kærlighed 🙂 Rabarber/vaniljesiruppen er så skøn. Det er indkogt sommer på glas, og det smager vidunderligt på pandekagerne.
En tallerken med sommer og sol i et smukt efterår 🙂
Smid ikke pulpen ud, når du laver rabarber/vaniljesiruppen. Den smager skønt rørt op i græsk yoghurt. Så dagen derpå var der super skøn morgenmad til mig 🙂
Hvis du ønsker billeder til fremgangsmåden på pandekager, så se indlægget om pandekager – gode til hverdag.
Pandekager – ca. 12 styk
200 g. mel
6 æg
6 spsk. rørsukker
1 tsk. vaniljepulver – eller korn af 1 vaniljestang
1 tsk. kardemomme
50 g. smeltet smør
½ l. sødmælk
Mel, æg, rørsukker, vaniljepulver og kardemomme piskes helt glat og frit for klumper.
Pisk den smeltede smør i.
Pisk mælken i.
På dette stadie er det en tynd dej. Den skal stå og hvile ½ time inden pandekagerne bages, og så tykner den.
Kom lidt smør på panden – kun til den første pandekage – og steg pandekagerne i ca. 1 minut på hver side ved middel varme.
Hvis du ønsker billeder til fremgangsmåden på rabarber/vaniljesirup, så se indlægget om vaniljesirup.
Rabarber/vaniljesirup
1½ dl. vand
100 g. rørsukker
1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige vaniljestænger
100 g. rabarber
Vand, rørsukker, kornene af vaniljestangen, den tomme vaniljestang og rabarberne kommes i en gryde, og koger uden låg og under jævnlig omrøring i 5-10 minutter. Det skal begynde at tykne (det bliver tykkere, når det bliver koldt).
Si siruppen.
Opbevar den i køleskab.
Hindbærskum til 8-10 pandekager
250 g. frosne hindbær
3 tsk. vaniljesukker
½ l. piskefløde
Drys vaniljesukker over hindbærrene, og lad dem stå tildækket på bordet, til de begynder at tø.
Mos dem groft med en gaffel.
Pisk fløden til lidt stift skum, dog ikke så det gryner, og vend hindbærrene i.
Rul pandekagerne om hindbærskummet og dryp med rabarber/vaniljesiruppen.
Dorthe skriver
Hej
Kan man lave pandekagen med fyld og opbevare den 1 døgn i køleskabet . Tak for nogle lækre opskrifter
Spisestuen skriver
Det kan man godt, men flødeskum har det med at blive lidt trælst efter et døgn på køl, så jeg ville nok bare gøre det klart.
Siruppen kan laves i god tid og pandekagerne kan sagtens bages dagen før, og så ville jeg lave hindbærskum og rulle pandekagerne, når de skal serveres.
Hilsen Lene