“Bag Gastromand.dk står fire unge mænd med et passioneret forhold til mad og gastronomi. Gastromand.dk havde sin spæde start i 2009 og var tænkt som en måde, hvorpå de fire venner i hver sin ende af landet kunne udveksle opskrifter på. Siden har sitet udviklet sig til et gastronomisk madmekka, som formidler alt om vine, restaurantanmeldelser, og de nyeste køkkengadgets til at forberede de mange opskrifter, som også er at finde på sitet.
Gastromand.dk har udviklet sig til et samlingssted for danske madentusiaster. Det hele foregår i et maskulint univers uden dogmer og løftede pegefingre, men med masser af passion for velsmagende proteinrig mad – og tilhørende drikke ej at forglemme.
Gastromand.dk er både i 2013 og -14 kåret til Danmarks bedst madblog. En enig jury begrunder kåringen sådan her:” Gastromændene er nørdede på en måde, hvor alle kan være med, når de med saftige ord viser os, hvordan mandemad skal laves, så mændene selv får lyst til at lave det. Gastromand er en no bullshit-zone for mad (og mænd).”
Sådan er ordene i pressebrevet, og jeg har længe glædet mig til at modtage bogen fra POLITIKENS FORLAG. Den kom ind af døren lige inden vi tog på ferie i sidste uge, så den kom med i kufferten. Og jeg har læst den med stor fornøjelse. Sådan rigtig tøset og umandigt i solen med benene oppe og en kop kaffe ved siden af 😉 Tøset og feminin er bogen langt fra. Den oser af maskulinitet både i tekst, billeder og opskrifter. Den er heller ikke delt op i de gængse termer med forret, hovedret osv. men derimod i:
herrefrokosten – legebarnet – daten – blærerøven – morfaren – de lyse nætter – højtiderne – tømmermændene.
Og hvis man tror, at man under “højtider” finder opskrifter på and og ris a la mande, kommer man til at lede længe, for her er højtiderne: Tour de France, Le Mans, Super Bowl med flere 🙂
Der er brugt en side på lige at præcisere, hvad det vil sige at spise og drikke som en mand – i punktform! 😉 og så er der en kort beskrivelse af de fire forfattere – med yndlings køkkengear. Maskinparken har også fået god plads til beskrivelse af alle de nødvendige maskiner, som ethvert køkken med respekt for sig selv rummer 😉
Gastromands 10 bud er fantastiske. I får et enkelt her:
BACON ER KØKKENETS WD40 OG GAFFATAPE – TILSAMMEN
Jeg er vild med bogen. Med jargonen, livsglæden og kærligheden til god mad og lækre råvarer.
Og så kommer her lige et men… bare et lille et… Jeg har vist det forkerte køn til, at maden går rent ind hos mig – og så kan man nok sige, at formålet er nået 😉 Lækker mad er bogen helt sikkert fyldt med, men det bliver noget “brunt” for mig. Jeg savner grøntsagerne, og jeg savner en lækker dessert eller kage til at afslutte måltidet. Helt ærligt blev jeg en smule skuffet, da jeg opdagede, at der ikke er opskrifter på sødt i bogen.
Jeg kommer til at bruge bogen til at finde inspiration til at sammensætte råvarer og smag, og så er det bare en lækker bog, man kun kan blive glad i låget af at kigge i.
Familiefaren skriver
Hej Lene – tak for de pæne ord – det lader til vores budskab er gået rent ind 🙂 Vi kan et eller andet sted godt relatere til, at du mangler lidt sødt, men det gør vi Gastromænd ikke så meget i- rent fortroligt kan jeg afsløre, at vores redaktør gjorde sit for at få bare en enkelt dessert med, men der måtte vi altså markere os som mænd – bum, basta!
Spisestuen skriver
Det synes jeg er helt på sin plads. Stor respekt for det 🙂
– Og mange tak for feedback på min omtale af Jeres fantastiske bog.
Hilsen Lene