Jeg lavede chokoladekage med smørcreme i går. Helt oldschool og præcis som den skal være, men da jeg begyndte at tænke chokoladekage med smørcreme, var det denne, jeg havde i tankerne. Frisk smørcreme med lime og lækker blød chokoladeganache på toppen.
Så i dag er der bagt chokoladekage igen. Lettere pimpet udgave af den traditionelle, og det er en skøn kage 🙂 Bunden er præcis den samme som i den anden.
Brug både en god kakao og en god chokolade. Når chokolade er smagsgiver, som i denne kage, skal man ikke gå på kompromis med god smag. Kakao fra Valrhona er fantastisk. Rund og lækker og ren chokoladesmag. Chokoladen i kagen er Valrhona’s Manjari 64%. Til ganachen har jeg brugt Caraque 56%… Jeg er ret pjattet med Valrhona chokolade
Der er ikke så mange billeder i dette indlæg til fremgangsmåde. Kagen skulle ud af døren ved otte-tiden til morgen, så jeg er startet dagen ret tidligt i dag, og har ikke haft tid til så mange fotos. Der kom også en brunsviger med, så min morgen har været ret stramt organiseret.
Hvis man ønsker billeder til fremgangsmåde på kage eller smørcreme, så kig i indlægget chokoladekage med smørcreme.
Ingredienser bund
250 g. rørsukker
3 æg
150 g. yoghurt naturel
150 g. hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
30 g. kakao
2 tsk. bagepulver
200 g. smør
100 g. god mørk chokolade
Ingredienser chokoladeganache
1½ dl. piskefløde
100 g. god mørk chokolade
Ingredienser limecreme
200 g. stuetempereret smør – skal have stået på køkkenbordet et par timer.
175 g. flormelis
skal og saft af 1 lime – helst øko
korn af 1 polynesisk vaniljestang – eller to almindelige
2 past. æggeblommer
Chokoladebund:
Start med at smelte smørret, så det ikke er for varmt, når det skal i kagen.
Rørsukker og æg piskes hvidt og skummende. Brug omkring 10 minutter på det.
Mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver blandes.
Sies og vendes i æggemassen sammen med yoghurt.
Vend smeltet smør i.
Hældes i en form på ca. 25 x 35 cm.
Chokoladen hakkes groft og fordeles over kagen.
Kagen bages ved 200 grader i 20-25 minutter. Den skal have 22 minutter i min ovn.
Køler af i formen et par minutter, inden den lægges til afkøling på en rist, til den er helt kold.
Chokoladeganache:
Chokoladen hakkes groft og kommes i en skål.
Fløden varmes op og hældes over chokoladen.
Rør til chokoladen er smeltet.
Ganachen køles ned. Den behøver ikke være helt køleskabskold, men den skal begynde at tykne inden den kommes på kagen.
Limecreme:
Alle ingredienser til limecremen piskes sammen med elpisker.
Pisk i 5-10 minutter, så bliver det en let og luftig creme.
Når kagen er helt kold, skæres den over i to dele og lægges sammen med cremen.
Chokoladeganachen fordeles over kagen.
Kagen opbevares i køleskab. Her bliver cremen hård, når den bliver kold. Kagen tages ud ½-1 time før den skal spises, så bliver cremen blød igen.
Louise skriver
Ka der bruges lys chokolade i ganachen, hvis nu ungerne ik er mega fan af mørk choko? 😉
Spisestuen skriver
Du kan sagtens skifte den mørke chokolade ud med en lys chokolade. Både i ganachen og i selve kagen 🙂