Min udgave af broccolisalat 🙂
Jeg må indrømme, at den helt almindelige broccolisalat er jeg absolut ikke vild med, så der er skruet noget på den her. Jeg har kommet æble i, og så er der ristede pinjekerner og tørrede tranebær i. Bacon er skiftet ud med sprødstegt parmaskinke – og det er godt!
Dressingen er syrlig og frisk, og så har jeg toppet min salat med fintstrimlet basilikum.
Den her broccolisalat kan jeg godt lide, som i rigtig godt lide 🙂 Det er lækkert tilbehør til stegt kød og kylling. I dag har vi fået koteletter til.
Ingredienser – 4 personer
1 broccoli hoved
1 stort æble – jeg har brugt et mutzu, og det svarer nok til 2 almindelige størrelse æbler
1 rødløg
1 dl. pinjekerner
1 dl. tørrede tranebær
1 pk. parmaskinke
Ingredienser dressing
2 dl. græsk yoghurt 2%
3 spsk. god mayo
2 spsk. hvid balsamico
1 tsk. Dijon sennep
1-2 tsk. sukker
salt og friskkværnet peber
frisk basilikum til drys
Parmaskinken lægges på bageplade og steges sprød i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
Pinjekernerne ristes gyldne på en tør pande.
Broccolien deles i små buketter, der kommes i et dørslag og overhældes med en kedel kogende vand.
Æblet skæres i små stykker. Dryp dem med citron- eller limesaft, så bliver de ikke brune.
Rødløg skæres i små tern.
Alle ingredienser til dressingen røres sammen, og den smages til med sukker, salt og peber.
Gem parmaskinke og basilikumblade til pynt, og rør resten i dressingen. Alle ingredienser skal være kolde.
Bræk parmaskinken i mindre stykker og kom det på sammen med basilikum skåret i tynde strimler.
Senia skriver
Hvor ser det lækkert ud! Jeg vil enormt gerne prøve at lave den, men da min datter og jeg har laktoseintolerance, vil jeg høre om du har et forslag til erstatning af den græske yoghurt 🙂 kan man bruge alm. Yoghurt? 🙂
Spisestuen skriver
Hej Senia 🙂
Der er intet i vejen for at skifte den græske yoghurt ud med en laktosefri almindelig yoghurt.
Hilsen Lene