Lækre bløde og luftige boller med en lækker fugtig krumme bagt på ølandshvede, der har masser af god smag, og så er der lidt brændt mørkt maltmel i. Maltmelet farver og giver en rigtig god smag. Brændt mørkt maltmel har jeg ikke set i forretningerne. Jeg har købt det på nettet. Maltmelet kan undlades, og man får stadig lækre boller.
Bollerne er sødet med ahornsirup, og de er super lækre til pålæg, ost eller hvad man godt kan lide på sine boller.
Jeg har kommet en mindre gærmængde i og hævet dejen 4 timer i første hævning, og efterhævet bollerne 1 time. Det giver super god smag og krumme at bage med mindre gær og længere hævetid.
Ingredienser – 10 store boller
4 dl. vand
10 g. gær
1 tsk. salt
50 g. ahornsirup
550 g. ølandshvede – groftsigtet
2 tsk. – 5 gram – mørk brændt maltmel
50 g. blødt smør
Alle ingredienser kommes i røremaskinen. Vand og gær først.
Dejen æltes godt og længe til den er “lang” og smidig. Det er en blød dej.
Hæver lunt og tildækket i 4 timer.
Dejen deles i 10 stykker, der formes til boller.
Efterhæver 1 time lunt og tildækket.
Sættes i en 250 grader varm ovn og bager i 5 minutter. Varmen sænkes til 210 grader og bollerne bager videre i 8 minutter.
Køler af på rist.
Ulla skriver
Superlækre boller, jeg kommer lidt fuldkornshvedemel i også
Ulla skriver
Mit barnebarn siger: de smager sygt godt