Lækker, luftig og blød bananmuffin med mild kakaosmag. En lille tut karamel og en Malteser på toppen og så er de indhyllet i karamelfrosting.
Jeg fik en pose Maltesers i sidste weekend. Dem er jeg ikke vild med, men de er fine på toppen af kagerne 🙂
Jeg har kogt en dåse kondenseret mælk til karamel. Det har jeg gjort før, men i går ville jeg prøve at komme indholdet i et syltetøjsglas og koge det deri. Her holdt låget ikke tæt, så jeg tog en ny dåse og kogte den, som jeg plejer. Jeg skal have fat i nogle henkogningsglas tænker jeg, for det må være bedre, at koge det i et glas, end at koge dåsen – med kemi og noget. Men hvorom alting er, så kogte jeg dåsen med kondenseret mælk i 3 timer i aftes. Den har så stået på køkkenbordet og kølet ned i nat. Til morgen har jeg puttet indholdet i et glas og vupti, så er der karamel. Man kan købe sådan et glas færdigt. Det hedder dulce de leche.
Ingredienser – 18 muffins
3 æg
200 g. rørsukker
75 g. smør
150 g. hvedemel
2 spsk. kakao
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
2 bananer – ca. 200 gram
Topping
250 g. blødt smør
350 g. flormelis
1 dåse kogt kondenseret mælk eller dulce de leche – 225 g. til frosting og resten til at komme på kagerne.
1-2 poser Maltesers
Aftenen før koges dåsen med kondenseret mælk. Etiketten pilles af og dåsen dækkes med vand. Koges i 3 timer.
Dejen:
Start med at smelte smørret, så det ikke er for varmt, når det røres i dejen.
Bananerne moses.
Hvedemel blandes med kakao, vaniljesukker og bagepulver.
Æg og rørsukker piskes godt og længe.
Melblandingen sies og vendes i.
Bananmos og smeltet smør vendes i dejen.
Dejen fordeles i 18 muffinsforme.
Bages ved 180 grader i 20-25 minutter. I min ovn skal de have 22 minutter.
Køler helt af på rist.
Til toppingen piskes smørret hvidt og luftigt – 5 minutter.
Flormelis piskes i lidt ad gangen.
225 gram af den kogte kolde kondenserede mælk piskes i.
Konsistensen reguleres evt. med flormelis, hvis toppingen er for tynd. Min passede fint i konsistens.
Kom en teske af den kogte kolde kondenserede mælk på hver muffin, og læg en Malteser på.
Frostingen kommes i sprøjtepose og tylles på. Slut med en Malteser på toppen.
jegelskermad.dk skriver
Nøj, hvor ser de gode ud! Og så med små overraskelser inden i. Hvor fint:-)
God weekend:-)
Spisestuen skriver
Tak 🙂 Det fungerer rigtig fint.
Også en god weekend til dig 🙂
Mari skriver
Jeg laver altid dulce de lechen i et tildækket ildfast fad sat i vandbad i ovnen. Det funker hver gang:-)
Spisestuen skriver
Tak for tip Mari – lyder som en rigtig god idé 🙂
Helle skriver
Hvor lang tid før, kan man komme smørcremen på 🙂 ?
Spisestuen skriver
Du kan komme det på i rigtig god tid – aftenen før kan sagtens gå. Så skal kagerne opbevares på køl.
Tag dem ud ½-1 time før de skal serveres, for cremen bliver hård i køleskabet.
Hilsen Lene