Det er ved at være nogle år siden, jeg har lavet bagels sidst. Nu har jeg fundet min opskrift frem og støvet den af 🙂
Jeg har kogt mine bagels i Chai te. Det giver en vidunderlig smag. Man kan bruge en anden te, man godt kan lide. Man kunne også koge dem i bouillon – eller bare koge dem i vand 😉
Det er en helt simpel gærdej, der er kogt i få minutter, inden den kommer i ovnen. Det giver en god – lidt sej – konsistens. De skal så være lidt længere i ovnen end almindelige boller. Så hvis nogen studser over bagetiden, er den altså god nok 🙂
Bagels fyldes traditionelt med flødeost og røget laks, og det er lækkert, men brug dem også med salat, pålæg og ost. Dagen derpå er de lækre, hvis man flækker dem, og giver dem en tur på brødristeren.
Ingredienser – 8 styk
3 dl. lunt vand
25 g. gær
1 tsk. salt
450 g. hvedemel
3-4 breve Chai te til kogning
1 sammenpisket æg til pensling
Alle ingredienser til dejen kommes i røremaskinen.
Æltes rigtig godt og længe til dejen er blank og lang i det og slipper skålen.
Hæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Dejen deles i 8 stykker, der formes til boller.
Tryk fingeren igennem midten af hver bolle og drej rundt, så hullet bliver større.
Sættes på bagepapir smurt med lidt olie.
Efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Imens bringes vand i kog i en stor gryde eller sauterpande og tebrevene kommes i. Lad tebrevene trække i vandet, der småsimrer, i ca. 10 minutter.
Kom 2-3 bagels ad gangen i gryden/panden og lad dem småsimre i 2 minutter. Vend dem og lad dem småsimre 2 minutter på den anden side.
Tag dem op af vandet og læg dem på bageplade.
Pensl med sammenpisket æg og kom ønsket drys på. Jeg har brugt lidt forskelligt. Der er nigella frø, sesamfrø – sorte og lyse – og grov valsede havregryn.
Bages i en 210 grader varm ovn i 25 minutter.
Køler af på rist.
Tanja Kjærsgaard skriver
Hej… Kan man, eller har du prøvet at udskifte noget af hvedemel til noget groft mel? :o)
Kh. Tanja
Spisestuen skriver
Det har jeg ikke prøvet, men det kan du sagtens. Du kan udskifte en tredjedel af hvedemelet med groft med godt resultat 🙂
Hilsen Lene